
7 mai 2021
Autoritatea pentru Digitalizarea României a organizat conferința de lansare a proiectului PSCID – Platforma Software Centralizată pentru Identificare Digitală
Proiectul PSCID – Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală a fost lansat joi, 28 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat de Autoritatea pentru Digitalizarea României.
În deschidere, președintele interimar al Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, a accentuat beneficiile acestui proiect: „Facem astăzi încă un pas în direcția digitalizării administrației și a accesării serviciilor publice de e-guvernare. Identitatea electronică este unul dintre pilonii strategici ai activității ADR și ai transformării digitale. Dezvoltarea platformei de identificare digitală va presupune interconectarea sa cu baze de date care până acum au evoluat insular. Pentru că ne-am dorit să păstrăm focusul pe cetățean, ca beneficiar principal al proceselor de digitalizare, în elaborarea proiectului PSCID am pus accentul pe siguranță, federalizare și centralizare. #LogincuPSCID, ca poartă de acces și prim punct de securizare a serviciilor de e-guvernare, va avea modalități puternice și sigure de identificare și autentificare electronică. Astfel, vom crește încrederea cetățeanului în serviciile de e-guvernare”.
La eveniment au participat, alături de conducerea Autorității pentru Digitalizarea României, Ioan-Sabin Sărmaș, președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor; Cristina-Mihaela Cojocariu, directorul general adjunct al Direcției Generale Pașapoarte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne; Svetlana Gomboș, director al Autorității de Management pentru Programul Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” – AMPOC; chestor de poliție Cătălin-Aurel Giulescu, directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne.
Proiectul PSCID este finanțat din Programul Operațional Competitivitate 2014–2020, Axa Prioritară 2 „Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.
Valoarea totală a proiectului este de 99,939,410.00 lei, din care 97,940,721.76 lei sunt fonduri structurale nerambursabile și 1,998,688.24 lei cofinanțare, beneficiarul fiind Autoritatea pentru Digitalizarea României.