Urmăriți
Episodul 4 - Despre Clasa Viitorului și despre transformarea educației prin tehnologie, cu Ștefan Apăteanu, CEO Edu Apps.
Nu uitați să vă abonați la
canalul nostru de Youtube pentru a urmări episoadele viitoare.
Pentru a înțelege mai bine provocările digitalizării învățământului din România și a înțelege cum pot primăriile să susțină și să faciliteze acest proces, l-am invitat în podcastul Ghidul Primăriilor – Vocea Administrațiilor Publice pe Ștefan Apăteanu, CEO-ul Edu Apps, expert care activează de peste 11 ani în domeniul soluțiilor digitale dedicate sistemului educațional.
În cadrul discuției, Ștefan Apăteanu punctează câteva probleme structurale majore ale sistemului de educație din România:
1. Pactul Național pentru Educație care prevedea alocarea unui buget minim de 6% din PIB pentru educaţie NU A FOST APLICAT NICIODATĂ;
2. Nu există bugetare și plan de investiții în educație;
3. Toate deciziile importante în educație au fost luate în afara datelor reale;
4. În perioada următoare vor disponibile aprox. 4 miliarde euro pentru proiecte educaționale, gestionate de către Ministerul Educației. Perspectivele sunt bune, dar, investițiile nu ar trebui să vizeze exclusiv achiziționarea de echipamente. Banii ar trebui folosiți pentru investiții în formarea și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice
5. În România, profesorii nu sunt testați periodic. Noi nu avem un sistem care să testeze profesorii an de an. Și asta spune multe despre situația reală în care se află educația.
Despre Soluțiile Edu Apps
De la licențe gratuite pentru aplicații Google (G Suite for Education) sau Microsoft (Office 365 A1) și cursuri adresate profesorilor pentru utilizarea facilă a acestor aplicații, până la dispozitive IT educaționale și consultanță pentru accesarea de fonduri europene pentru finanțarea soluțiilor respective, Edu Apps își propune să ofere tot ce au nevoie școlile viitorului care trebuie să se digitalizeze și să rămână relevante pentru elevii lor.
În prezent, 5400 școli cu personalitate juridică folosesc soluțiile Edu Apps (16.000 școli în total – pentru că în România anumite școli sunt arondate către alte școli cu personalitate juridică), așadar, 85% din școlile din România folosesc aceste soluții.
Pentru digitalizarea școlilor, Edu Apps poate oferi consultanța primăriilor. Una dintre primăriile cu care colaborează Edu Apps este Primăria Ciugud, una dintre cele mai performante administrații locale din România.
Despre toate acestea am vorbit cu Ștefan Apăteanu, fondatorul Edu Apps, o companie înființată în anul 2011, care activează în domeniul tehnologiei pentru educație.