Ghidul primăriilor Care credeți că sunt principalii factori care au contribuit la realegerea dumneavoastra ca primar?
Pupăză Valerică
Consider că dovadă a realegerii mele ca primar este implicarea activă pe linie administrativă și în dezvoltarea permanentă a infrastructurii comunei care a dus la creșterea calității vieții locuitorilor din comunitatea noastră și a confortului acestora prin investițiile realizate în mandatele anterioare.
G.P. Care considerati ca a fost cea mai importanta realizare a dumneavoastra ca primar in mandatul anterior?
Pupăză Valerică
Au fost atâtea proiecte de succes finalizate încât îmi este greu să aleg unul singur, dar evidențiez:
Pe linie cultural-sportivă, Centrul Cultural Sportiv are o suprafaţă construită de 2.000 de metri pătraţi şi deţine o sală multifuncţională recreativă, bar, bowling, biliard, o bibliotecă cu sală de lectură, o sală de spectacole de 240 de locuri, un foaier pentru expoziţii şi vernisaje, o sală de fitness, un teren cu gazon natural, nocturnă și gradene cu 750 locuri și un alt teren de sport sintetic multifuncțional.

Pe linie de infrastructură, alimentare cu apă, înființare sistem de canalizare, și asfaltarea străzilor în cel mai modern cartier al comunei Cârcea – Banu Mărăcine aflat în imediate proximitate a Municipiului Craiova, extinderea ilumintului public în cartierul Pelendava din cadrul coumnei.
Pe linie de educație, finalizarea cantinei din incinta liceului comunei ce va permite înființare unui program de tip after-schoo l, școală după școală pentru elevii învățământului primar și gimnazial.
G.P. Ce proiecte v-ați propus pentru următorii patru ani de mandat?
Pupăză Valerică
Continuăm cu:
Modernizarea rețelelor de drumuri locale prin asfaltare, amenajare sistem pentru apele pluviale, amenajare troutuare și acces e pietonale în toate zonele rămase precum și în cartierele nou înființate.
Menționez că în ciuda crizei sanitare și economice piața imobiliarelor în Cârcea este în plină expansiune.
Înființare sistem de alimentare cu apă potabilă și sistem de canalizare în zonele
Extinderea rețelelor de iluminat public, gaze naturale, apă potabilă și canalizare.
Înființare program tip After School, Școala după Școală, cu masă inclusă pentru elevii învățământului primar și gimnazial ai Liceului Tehnologic Constantin Ianculescu.
Înființare parcuri, locuri de joacă, și centru civic în comuna Cârcea

G.P. Care credeți că vor fi principalele provocari / obstacole în calea realizării acestora?
Pupăză Valerică
Principala provocare va fi finanțarea. Sperăm să reușim obținerea unor finanțări externe cu fonduri nerambursabile unde contribuția primăriei Cârcea să fie minimă, eficientizând astfel distribuția fondurilor proprii pentru mai multe proiecte de investiții.
G.P. Ce surse de finanțare plănuiti să accesați pentru proiectele pe care le aveți în plan?
Pupăză Valerică
Ca sursă ne dorim obținerea de fonduri europene sau alte fonduri externe. Avem deja în derulare ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014 - 2020” pe Axa prioritară 3, în valoare de 46.979.201 LEI (fără TVA).

Mai avem un proiect depus în programul de iluminat public organizat de AFM pentru modernizarea iluminatului public prin schimbarea lămpilor pe leduri și a punctelor de aprindere care va începe anul acesta 2021.
G.P. Care sunt principalele învățăminte din mandatul trecut cu care începeți acest nou mandat?
Pupăză Valerică
Am înțeles că planificarea este funcția managerială de start - kilometrul zero pentru un management de succes. Funcția de planificare presupune proiectarea, estimarea viitoarei evoluții a fiecarei investiție în parte și pregătirea documentațiilor necesare. Planificarea și apelarea la specialiști permit accesarea de  fonduri pentru proiectele propuse precum și organizarea procedurilor de achiziții publice și implementarea efectivă a acestora.