Într-o piață în care mulți constructori și-au pierdut credibilitatea, concentrându-se exclusiv pe profit, compania Quick Smart City aduce o latură umană și emoțională în domeniul construcțiilor.

Axată pe nevoile reale ale comunităților, Quick Smart City nu este doar o companie care construiește și atât: ,,nu suntem doar montatori de locuri de joacă sau constructori de terenuri de sport, ci oferim soluții complete pentru dezvoltarea comunităților” spune cu mândrie fondatorul Dragoș Rusu. 

My image

În premieră pentru Revista Ghidul Primăriilor, am avut ocazia să stăm de vorbă nu doar cu directorul general al companiei Quick Smart City, așa cum se întâmplă în mod obișnuit când realizăm interviurile pentru Cover Story, ci cu întreaga echipă din spatele proiectelor. Această abordare ne-a permis să înțelegem mai bine esența acestei companii și să descoperim că fiecare membru al echipei joacă un rol important, iar succesul companiei este rezultatul unui efort colectiv. 

Ce ne-a impresionat în mod deosebit la Quick Smart City este faptul că, dincolo de proiectele construite, compania este un proiect de suflet, care aduce bucurie și sănătate în comunități. Iar membrii echipei își exprimă implicarea cu mult entuziasm: „Pentru mine, cea mai mare împlinire este să știu că, prin munca noastră, contribuim la dezvoltarea comunităților și la creșterea sănătoasă a copiilor” spune Grațiela. „Aducem fericire copiilor, iar satisfacția noastră crește odată cu fiecare parc construit”, adaugă Teo. „Una dintre cele mai mari satisfacții este să văd oamenii zâmbind” completează Laurențiu. „Pentru noi, fiecare proiect înseamnă mai mult decât o construcție. Este un loc în care generațiile se intersectează și evoluează împreună”, concluzionează Ionuț.

 

Interviu cu echipa Quick Smart City

 

Cu ce tipuri de soluții oferă Quick Smart City pentru dezvoltarea comunităților?

 

Dragoș Rusu: Oferim soluții integrate pentru dezvoltarea comunităților. Deși suntem lideri pe piața infrastructurii de agrement, vreau să subliniez faptul că noi nu construim doar terenuri multisport, locuri de joacă și parcuri. Facem reabilitări de clădiri, lucrări de apă și canalizare, iluminat stradal și architectural, piste de biciclete, instalare camere video, stații de autobuz smart. Ne concentrăm mai ales pe dezvoltarea zonelor rurale și oferim soluții integrate pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor comunităților locale. 

Laurențiu Prișcu: Avem în plan extinderea gamei de servicii pentru că ne adaptăm constant cerințelor pieței. Pe lângă infrastructura sportivă, intenționăm să deschidem săli de fitness în mediul rural. Credem că acest pas este esențial pentru combaterea obezității și pentru promovarea unui stil de viață sănătos. Suntem convinși că doar investind în sport, noi și copiii noștri vom fi mai activi și mai sănătoși.

 

My image

 

Care au fost factorii cheie care v-au permis să deschideți șantiere în toată țara și să colaborați cu zeci de instituții publice? 

 

Teodor Arapașu: Suntem singurul jucător de pe piață care a implementat, în premieră, un sistem de plată în rate pentru clienții din sectorul public – sistem de rate multianuale - pentru a permite primăriilor să beneficieze de infrastructură de calitate fără presiuni financiare majore.

Dragomir Cotiuga: Suntem pe primul loc în țară în domeniul nostru de activitate și cred că pilonii care ne-au propulsat aici au fost execuția rapidă, prețurile competitive, calitatea lucrărilor și seriozitatea. Rapiditatea în finalizarea proiectelor reprezintă punctul nostru forte, un atribut de necontestat, care a inspirat și denumirea companiei, Quick Smart City.

Valentin Ifrim: Nu ne-am poziționat niciodată ca o firmă de construcții tradițională. Strategia noastră s-a bazat pe finalizarea rapidă a proiectelor, ceea ce ne-a permis să menținem prețuri competitive, cu un adaos comercial redus, oferind în același timp o calitate superioară, susținută de certificări și o garanție extinsă de până la 7 ani. Prin eficiență și execuție de înaltă calitate, am reușit să compensăm marja de profit mai redusă per proiect prin volumul mare de lucrări realizate. 

Ionuț Păun: De exemplu, din contractele semnate anul acesta, am finalizat aproximativ 60 de proiecte, iar în prezent avem 12 șantiere în desfășurare în diferite zone ale țării. De asemenea, avem în jur de 23 de proiecte în faza de proiectare, care vor fi demarate în curând. Suntem o opțiune pentru atât de multe primării pentru că noi nu suntem doar montatori de locuri de joacă sau constructori de terenuri de sport, ci oferim soluții complete pentru dezvoltarea comunităților. Predăm la cheie fiecare proiect și implementăm fiecare etapă, de la A la Z – de la finanțare, proiectare, avize, studii geo, studii de fezabilitate, până la recepția finală. Oferim atât consultanță pentru identificarea și obținerea surselor de finanțare, cât și consultanță tehnică, ambele la cel mai înalt nivel de expertiză.

Grațiela Zbanț: Fiecare proiect pe care îl realizăm este unic, conceput special pentru nevoile acelei comunități. Nu standardizăm soluțiile și nu implementăm proiecte în serie, ci ne asigurăm că acestea sunt relevante și utile pentru beneficiari.

Iulian Ocheană: Aș completa și faptul că, pentru noi, cel mai bine funcționează zona de recomandări. Primarul dintr-o localitate vecină vede lucrarea și întreabă cine a realizat-o. Astfel, reputația noastră s-a construit datorită calității proiectelor implementate și timpului scurt de execuție. În felul acesta, satisfacția primarilor și a cetățenilor ne-a propulsat în fața competiției.

Dragoș Rusu: Vreau totuși să subliniez un aspect important pentru businessul nostru: suntem 100% apolitici și am colaborat excelent cu primari din toate partidele politice, pentru că scopul nostru comun a fost dezvoltarea infrastructurii în localități. Am investit constant în construirea unor relații autentice cu factorii de decizie locali, pornind de la zero și dezvoltând treptat legături de încredere și colaborare. 

 

My image

 

Mulți constructori din România și-au pierdut credibilitatea, concentrându-se doar pe maximizarea profitului. Cum a reușit Quick Smart City să păstreze această abordare umană într-o piață atât de competitivă?

 

Dragoș Rusu: Sincer, am întâmpinat multe dificultăți de-a lungul timpului, iar cea mai mare provocare o reprezintă întârzierea plăților în relația cu instituțiile publice. Ceea ce ne-a menținut businessul și motivația a fost faptul că noi chiar ne-am implicat cu sufletul în absolut tot ce am construit. De aceea mergem des în comunitățile în care am implementat proiecte, verificăm calitatea lucrărilor și oferim mentenanță. 

Lavinia Suldac: Spre deosebire de alți constructori, noi nu construim și plecăm. Revenim periodic și ne conectăm cu oamenii locurilor și cu nevoile lor. Echipa noastră este foarte dedicată acestor proiecte, fiecare dintre noi bate țara în lung și-n lat, parcurgând peste 200.000 km pe an. Și fiecare dintre noi a muncit enorm pentru a ajunge și a ne menține pe primul loc într-o piață foarte competitivă.

Bogdan Dobre: Tot pentru a crea un impact pozitiv în comunități avem o strategie atipică: achiziționăm materialele necesare fiecărui proiect de la firme locale. Astfel, investim materia primă locală și sprijinim economia din localitatea respectivă.

Dragoș Rusu: Chiar vreau să subliniez faptul că pentru noi, nu e vorba doar despre bani și contracte. E mult mai mult de atât – ne implicăm emoțional în fiecare proiect. Vorbesc în numele meu și al colegilor mei, când spun că ceea ce ne motivează cu adevărat este să știm că prin munca noastră aducem zâmbete pe fețele oamenilor. Fie că vorbim de parcuri, terenuri de sport sau iluminat public, construim ceva care schimbă în bine viața comunităților. E o mare bucurie să vezi proiectele realizate, dar și să simți că ai contribuit la dezvoltarea locală și la crearea unui confort real pentru oameni. Asta ne inspiră pe fiecare dintre noi și ne dă sens ca echipă.


COVER STORY publicat în Revista Ghidul Primăriilor, Ediția XIII, prima și singura revistă din România în format print și online destinată exclusiv autorităților locale.
Pentru a vizualiza online revista, click aici: https://www.ghidulprimariilor.ro/_revista-13/
Pentru a comanda gratuit revista în format print, click aici: https://ghidulprimariilor.ro/ro/orders/revista