Primăria Săuleşti

12379 Vizualizări
Tip: Comuna
...

Persoane din instituție

Primar: Drăghici Rucsanda Constantin
Viceprimar: Stăncioi Ilie
Secretar General: Roșu Ioana
Contabil: Dascălu Flavia

imagine primar

Cuvântul primarului

„România este patria noastră și a tuturor românilor. E România celor de demult și a celor de mai apoi. E patria celor dispăruți și a celor ce va să vie”. – Nicolae Iorga.
Am pășit pragul Primăriei comunei Săulești în calitate de viceprimar în anul 2000 cu încredere şi cu gândul să fac în aşa fel încât comuna Săulești să devina o comună aliniată standardelor europene.
Patru ani mai târziu, pășeam in calitate de Primar al acestei frumoase comune. Faptul că cel de-al doilea mandat l-am obținut cu un procentaj electoral de aproximativ 90%, m-a motivat extrem în desfășurarea activității mele, determinându-mă să îmi intensific ritmul de atingere a obiectivelor propuse. Încă de la început am  fost conștient că administrația locală are datoria morală să propună și să implementeze programe care să ajute comuna să evolueze, să prospere în mod corect și armonios. În aceste condiții, de când mi-ați acordat încrederea dumneavoastră, sprijinit de Consiliul local, am inițiat proiecte care vor schimba în bine calitatea vieții locuitorilor comunei Săulești.
Realizările mele ca  primar al comunei Săulești în această perioadă sper că au fost pe măsura aşteptărilor dumneavoastră. Consider că am reuşit împreună să realizăm şi să finalizăm mai multe obiective decât cele pe care ni le-am propus în anul 2004.
Nu pot să neg faptul că am întâmpinat multe probleme, însă nimic nu mi-a stat în cale pentru a realiza ceea ce am promis.
Promit însă, că  nu ne vom opri aici.
Împreună vom crea condiții cât mai apropiate de lumea din Vest, aici, la noi acasă, în Săulești. Datorită faptului că m-ați sprijinit atunci când a fost nevoie și pentru că realizați ce presupune alinierea cu țările dezvoltate, vreau să vă mulțumesc și să vă asigur că ne vom bucura împreună de fiecare proiect finalizat și de fiecare pas făcut spre a ne atinge țelul.
Ce-am promis, am realizat!
​Vă mulțumesc că sunteți alături de mine.

Așezarea geografică

Comuna Săuleşti se găseşte în partea de sud a judeţului Gorj – în zona piemontană a Podişului Getic – pe valea pârâului Gilort şi are ca vecini:
- la nord comuna Bărbăteşti şi oraşul Ţicleni
- la sud şi vest comuna Aninoasa
​- la est comuna Vladimir.

  • Suprafață: 55,7 km²
  • Intravilan: 3,76 km²
  • Extravilan: 51,94 ha
  • Populație: 2110
  • Gospodării: 900
  • Nr. locuințe: 1100
  • Nr. grădinițe: 2
  • Nr. școli: 2
  • Cum se ajunge in localitate

    Varianta terestră - drumurile judeţene DJ 661 şi DJ 662 care asigură legătura cu municipiul Tg-Jiu, drumul comunal DC 46 care asigură legătura satului de centru cu satul Purcaru
    De asemenea legătura cu municipiul Tg.- Jiu, oraşul Tg.- Cărbuneşti, oraşul Filiaşi şi municipiul Craiova este asigurată şi prin calea ferată Tg.- Jiu – Craiova, pe raza comunei existând staţiile C.F.R. din localităţile Bibeşti şi Dolceşti.
    ​Dispunerea lineară a satelor asigură o foarte bună accesibilitate cu zona de centru a comunei şi către principalele dotări de interes comunal.

    Activitati economice si specifice zonei

    Construcții, comerț cu amănuntul, auto, farmaceutic,etc.
    Firme reprezentative:
    S.C. GIOCO S.R.L.
    S.C. ELKAVA S.R.L.
    S.C. PRADIUM NAFARM S.R.L.
    S.C. PACOSIN S.R.L.
    S.C. ALTUVIS S.R.L.
    S.C. MARPLENICFAB S.R.L.
    Producători locali:
    6
    Produse locale:
    ​Miere, mure, fructe, legume.

    Evenimente

    Târgul anual de Florii
    Târgul săptămânal din satul Bibești

    Specific zonal

    Comuna găzduieşte un târg săptămânal, de importanţă locală, situat în satul Bibeşti, unde se încearcă promovarea produselor autohtone. Anual, cu ocazia sărbătorilor de Florii, se organizează un târg (bâlci) unde se pot servi preparate tradiționale românești, atmosfera fiind însoțită de muzică de petrecere și de diverse activități recreative similare parcurilor de distracții destinate atât copiilor, cât și adulților.

    Obiective turistice

    Din păcate lipsa atracţiilor turistice, precum şi lipsa locurilor de cazare pentru turişti, lipsa pensiunilor, a dus la nedezvoltarea acestei ramuri economice, deşi potenţialul turistic al dealurilor Getice, ca şi vecinătatea arealului turistic Tg.- Jiu şi Parâng - Novaci asigură comunei condiţii optime pentru promovarea unor forme variate de turism precum turismul itinerant cu valenţe culturale şi istorice (comuna având un important potenţial etnocultural şi folcloric) ca şi de tranzit către alte zone limitrofe extrem de interesante, respectiv zona montană din imediata apropiere (pentru turism montan, turism speologic, alpinism).
    Arealul turistic Parâng - Novaci (definit prin Planul de Amenejare a Teritoriului judeţului Gorj) este deosebit şi se circumscrie zonei centrale şi de est a judeţului şi cuprinde o concentrare deosebită de obiective turistice, atât în aria deluroasă şi depresionară subcarpatică, cât şi în cea montană dintre Jiu şi Olteţ care se individualizează prin: - aspecte peisagistice de mare diversitate şi frumuseţe, atât în dealurile subcarpatice cât şi în munţi
    - versanţii sudici ai munţilor Parâng şi Căpăţânei, cu peisaje de mare atractivitate
    - forme carstice spectaculoase
    - abrupturi calcaroase, peşteri (Muierilor, etc.)
    - areale forestiere extinse în aria montană, locuri ideale pentru recreere şi odihnă
    - domeniu schiabil de largă extensie în zona Rânca, la peste 1500 m altitudine, cu mari posibilităţi de amenajare
    - prezenţa apelor cu proprietăţi terapeutice care au permis dezvoltarea staţiunii balneoclimatice de interes regional Săcelu
    - existenţa unor importante areale împădurite ce deţin un fond cinegetic deosebit de valoros pentru practicarea vânătorii sportive
    - în multe localităţi din apropiere există monumente istorice şi de arhitectură
    ​- o accesibilitate lejeră cu punct de plecare din municipiul Tg.- Jiu.

    Facilități oferite investitorilor

    UTILITĂȚI : apă, canalizare, gaze naturale, infrastructura rutieră, etc.
    Pe teritoriul comunei mai există incinte în care s-au desfăşurat activităţi economice în agricultură şi îndeosebi din zootehnie, însă în prezent aceste activităţi s-au redus sau şi-au schimbat profilul, astfel încât zonele rămân disponibile pentru o serie de activităţi diverse care ar urma să se desfăşoare în viitor

    Proiecte de investiții

    Modernizare drumuri de interes local în comuna Săulești
    Modernizare drum comunal DC 46
    Proiectul “SPRIJIN PENTRU COMUNITATEA MARGINALIZATĂ DIN COMUNA SĂULEȘTI, JUDEȚUL GORJ”
    Înființare stații încărcare autovehicule electrice
    Reabilitare sistem de iluminat public prin înlocuirea lămpilor actuale cu lămpi inteligente

    Afaceri Locale