Primăria Petricani
32878 Vizualizări
Persoane din instituție
Primar: Vasiliu Ion-Ticușor
Viceprimar: Apostol Ioan Cristian
Secretar General: Ambrose-Dominte Florin
Contabil: Andrei Mihaela

Cuvântul primarului
Dragi cetăţeni,
De la început am fost conştient că Administraţia Locală are obligaţia să propună comunităţii programe pentru reabilitarea zonei. În aceste condiţii, de când mi s-a acordat încrederea cetăţenilor am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru modernizarea acestei comune.
În contextul unei analize ample s-a putut observa că factorul uman a fost elementul principal care a urmărit identificarea oportunităţilor. Tocmai de aceea vreau să mulţumesc concetăţenilor mei care m-au sprijinit şi m-au ajutat să găsesc atât punctele tari sau slabe, cât şi ameninţările şi oportunităţile din localitatea pe care o reprezentăm cu mândrie. Proiectele pe care le-am demarat până acum şi cele viitoare au menirea de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor comunei Petricani.
Această strategie de dezvoltare locală vizează o perioadă de 7 ani şi poate fi realizată prin voinţa tuturor cetăţenilor comunei. Scopul acestei strategii este de identifica, demara şi finaliza proiectele prin care vom reuşi să modernizăm comuna în care trăim noi şi copiii noştri. Avem nevoie de o infrastructură stradală dezvoltată, de utilităţii demne de o localitate europeană, de locuri de muncă decente şi de şcoli moderne pentru locuitorii actuali şi viitori ai comunei.
În calitatea mea de primar al comunei Petricani mulţumesc tuturor celor ce m-au sprijinit pânăacum şi am încredere totală că şi de acum înainte vom forma o adevărată echipă şi împreună vom sărbători finalizarea oricărui proiect evidenţiat în strategia de dezvoltare locală. Ne plecam in fata dumneavoastra a tuturor, va multumim ca ne-ati oferit incredere si va dorim sa va bucurati de tot ceea ce inseamna aceasta comuna. Celor ce vizitati Comuna Petricani va adresez salutul meu si al intregii echipe!
Numele localităților aflate în administrație
Petricani, Boiștea, Târpești, Tolici
Așezarea geografică
Comuna Petricani se află în nord-estul județului, la sud-est de orașul Târgu Neamț, pe malurile rîului Toplița. Este străbătută de șoseaua județeană DJ 155I, care o leagă spre vest de Grumăzești și Târgu Neamț (unde se termină în DN 15C) și spre est și sud de Urecheni, Păstrăveni, Tupilați, Bârgăuani (unde se învecinează cu DN 15D), Făurei, Secuieni și Români.
Coordonate geografice: 47°7' latitudine nordică şi 26°37' longitudine estică.
Activitati economice si specifice zonei
Albinărit
Pomicultură
Agricultură
Creşterea animalelor
Prelucrarea lemnului
Silvicultură
Service-uri auto
Spălătorii auto
Ateliere de mobilier
Firme reprezentative:
Larex SRL
Rondum SRL
Acsitrans SRL
Crinalex SRL
Vintea Tomitex SNC
Auto Luka Trans SRL
Almob Reia SRL
Evenimente
Festivalul de datini și obiceiuri de Anul Nou la Petricani - 31 decembrie anual
Este una dintre cele mai vechi manifestări din ţară în care se valorifică varietatea de tradiţii specifice sărbătorilor. Participă multe cete de colindători şi benzi de urători. Străzile din Petricani devin o scenă uriaţă odată cu parada alaiului cetelor şi grupurilor de colindători.
Obiective turistice
Muzeul Nicolae Popa
Rapa lui Bodai
Pârâul de slatina "Halabutoaia" - Tolici
Facilități oferite investitorilor
Terenuri agricole şi neagricole
Forţa de muncă existentă calificată şi necalificată
Materii prime pentru industrializarea lemnului
Reţele de drumuri comunale, judeţene, (în stare foarte bună)
Servicii salubrizare
Reţea modernă electrică, telefonie automată, TV satelit, Internet
Oportunități:
Silvicultură – datorită poziției geografice silvicultura este practicată în această zonă.
Industria și comerţul – la nivelul comunei Petricani își desfasoara activitatea PF-uri, SRL-uri avand ca domeniu de activitate comerț şi prestări servicii, alimentație publică, agricultură, transport, construcții, etc. Ocupația populației este agricultura, prelucrarea lemnului, exploatările silvice precum şi creşterea animalelor.
Turismul – în comuna Petricani există puncte de atracție, care ar putea aduce venituri substanțiale atât locuitorilor interesați care doresc să investească în acest domeniu cât și administrației locale care ar beneficia de pe urma turismului prin contribuțiile noilor intreprinzători la bugetul local. Datorită organizării regionale, facilităților fiscale și avantajelor oferite, la nivelul zonei există posibilități multiple de a se investi în turism. Cadrul natural cu valoare deosebită favorizează dezvoltarea turismului de agrement.
Proiecte de investiții
Reabilitare Școală Gimnazială nr. 1 sat Țolici. comuna Petricani – Depus și aprobat MDRAP
Demolare și construire 2 poduri noi din beton armat peste râul Topolița, în satul Petricani, comuna Petricani – Depus si aprobat MDRAP
Înființare spațiu public de agrement – Teren de sport, în localitatea Boistea, comuna Petricani, județul Neamț – Depus GAL "Ținutul Răzeșilor"
"Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360) în comunitățile marginalizate", proiectul autorităților locale din comuna Petricani - Aprobat
Extindere rețea distribuție curent electric, zona "Tarna Mare" - Executat
Modernizare trotuar pietonal în satul Petricani, comuna Petricani, județul Neamț - Executat
Reabilitare rețea joasă tensiune PTA 1 Țolici - Executat
Modernizare iluminat public în comuna Petricani, județul Neamț - Executat
Extindere rețea electrică Chilasca - Executat
Modernizare drumuri locale în comuna Petricani, sat Târpești - Executat
Asfaltare DJ 155B, satul Tolici, comuna Petricani – Executat