Primăria Dolheşti
35401 VizualizăriPersoane din instituție
Primar: Cristinel-Neculai Bărculescu
Viceprimar: Costică Crăciun
Secretar general: Nina Rotaru
Contabil: Daniela Narcisa Darabă

Cuvântul primarului
Comuna Dolhești trece prin schimbări, se transformă și se adaptează necesităților actuale ale locuitorilor, astfel încât să aibă un nivel ridicat de accesibilitate și servicii cât mai calitative. În aceste condiții, dezvoltarea durabilă a comunității locale reprezintă pentru noi o prioritate. Un instrument participativ pentru a asigura această dezvoltare este strategia locală de dezvoltare durabilă - un proiect de viitor și care vine să satisfacă nevoile comunității locale. Obiectivul nostru major este asigurarea bunăstării tutror locuitorilor comunei noastre, cu respectarea strictă a legalității, utilizând în acest scop toate resursele disponibile ale Consiliului local și aparatului de specialitate ale primarului, începând cu cele financiare și materiale și, nu în ultimul rând, cu resursele umane.
În aceste condiții, de când mi-ați acordat încrederea dumneavoastră, am făcut tot ce mi-a stat în putință să modernizez această comună și să depun efort pentru a o aduce la nivelul demn de a se integra în Uniunea Europeană.
În perioada 2014-2020 au fost realizate numeroase investiţii în comună, arătând că şi în mediul rural oamenii pot avea tot confortul de la oraş. Fie că a fost vorba de investiţii finanţate cu fonduri locale, guvernamentale sau europene, am găsit mereu cea mai avantajoasă variantă, asigurând un echilibru între veniturile comunei şi necesităţile de dezvoltare.
Pentru anii următori este pregătit un portofoliu de proiecte din fonduri proprii sau FE pentru investiţii, când noile linii de finanţare vor fi disponibile.
Atât CL și angajații primăriei, cât și toți cetățenii sunt preocupați de toate aspectele vieţii din comună, de la infrastructura mare – drumuri, alimentare cu apă, canalizare sau iluminat public – şi până la revitalizarea tradiţiilor locale, întreţinerea şcolilor, grădiniţelor şi a căminelor culturale.
Ca Primar al Comunei Dolhești doresc să mulţumesc angajaților primăriei și consilierilor locali, precum şi tuturor cetăţenilor care, prin participarea lor, au făcut posibile aceste realizări.
Numele localităților aflate în administrație
Dolheştii Mari, Dolheştii Mici, Valea Bourei
Așezarea geografică
Comuna Dolheşti, fiind situată în Podişul Sucevei, este străbătută de râul Şomuzul Mare, cel mai important bazin hidrografic din podişul Sucevei. De asemenea, comuna se află pe versantul sudic al masivului deuros dintre Siret şi Şomuzul Mare, format printre dealurile domoale Pleșa, Magazia, Holm, Harbuz, Popeni, Coasta Morii, Vlaicu, Muncel, Blăgani ș. a.
Totodată, comuna este situată în sudul judeţului Suceava la 13 km distanţă de Municipiul Fălticeni şi 40 km distanţă de Municipiul Suceava. Suprafaţa administrative a comunei este de 4157ha. Intravilanul ocupă 543 ha,iar extravilanul-3614ha.
Cum se ajunge in localitate
Teritoriul comunei Dolhești este amplasat reușit în raport cu căile de comunicație rutiere, feroviare, județene și naționale, această situație asigurând dezvoltarea continuă a comunei. Ca posibilitate de acces, comuna Dolhești este deservită de drumul județean 208 și linia ferată secundară 510 Dolhasca-Fălticeni, aflându-se la km 10.
Este asigurat și traficul aerian de călători și mărfuri datorită amplasării comunei Dolhești la circa 50 km distanță de aeroportul Salcea, județulSuceava.
Există câteva linii de microbuz care leagă satul de Falticeni, Dolhasca și Pascani. De asemenea, teritoriul comunei este traversat și de drumuri de interes local către diferite alte zone.
Activitati economice si specifice zonei
Poziţia geografică a comunei este favorabilă din punct de vedere al conexiunii cu cele mai apropiate centre urbane şi anume cu municipiul Fălticeni şi cu reşedinţa de judeţ, municipiul Suceava.
Pe teritoriul comunei Dolhești își desfășoară activitatea mai mulți agenți economici, în majoritate cu domeniul de activitate comerț, dar există și unități de producție și servicii în domeniul agricultură, creşterea animalelor, comerţ, prelucrarea laptelui, morărit, construcţii, debitat lemn, prelucrare lemn, etc.
Astfel, în comuna Dolhești multi agenți economici au ca activitate principală comerțul en-detail de produse alimentare și nealimentare, activități de producție și servicii.
Firme reprezentative:
Î.F. CIOCÎRLAN ELENA
Î.F. ILIUȚE N. NICOLETA BRÎNDUȘA
SC DOLCOP SRL
Î.I. PARDOS CLAUDIU ȘTEFAN
S.C. AGRO CASE SRL
Î.F. SANDU FELICIA MARIA
Î.F. CĂRĂBUȘ D. ANAMARIA
Î.F. MURARIU RĂDUCU
S.C. SONYCFOREST SRL
S.C. ANGELO-MIH COMPREST SRL
Î.F. PELIN CRISTINA
Î.F. AIROAEI M. DOINA
Î.F. PANDELEA D. VIORICA
Î.I. DROBOTĂ I. ELENA-LUMINIȚA
S.C. NICO-RAR SERVICE SRL
S.C. CENIN COM SRL
Î.F. MURARIU ILIE CRISTIN
S.C. MET-PRESTĂRI SRL
S.C. IULI-MIHA S.R.L.
Î.I. MARIAN ANAMARIA VERONICA
S.C. GARIZIM S.R.L.
SC DAVYSTAR MET SRL
II STĂNESCU OCTAV
S.C. GAMIMAR PRESTAR SRL
S.C. TRANS EMA 89 SRL
S.C. MIRMAR DOLHEȘTI SRL
TSF CONSTRUCT
SRL CLAUGUT CONSTRUCT
SRL NOVA SEDENI CONCRET SRL
SC RANMAR STUDIO SRL
Evenimente
Zilele comunei
Hramul bisericii
Festivalul sărbătorilor de iarnă
Zilele Şendrea (în săptămâna luminată-prima după Paşte).
Specific zonal
Comuna Dolhești se poate mândri cu Ansamblul Folcloric “Străjerii” din Dolheşti Mici, judeţul Suceava, înfiinţat în anul 2007, la iniţiativa unor localnici cu dragoste de meleagurile natale. În prezent, Ansamblul activează în cadrul Asociaţiei Culturale „Străjerii” din Dolheştii Mici şi în strânsă colaborare cu Centrul Cultural „Bucovina” din Suceava. De asemenea, comuna are și grupul folcloric “Comorile Dolhestiului”, al copiilor, care în perioada sărbătorilor de iarnă, au un program frumos cu obiceiuri şi tradiţii, iar în timpul anului, au alte programe, cu dansuri și cu jocuri.
Tradiții ale comunei:
1.Obiceiuri de Anul Nou
- Crăciunul – datina colindatului în ziua de Ajun (24 decembrie) este deschisă de copii și continuată spre seară de tineri; în seara zile de Crăciun, colindă adulții, prilej cu care se organizează petreceri între prieteni/rude
- Anul Nou – urăturile (plugușorul) din seara de Ajun, practicate de copii, tineri și adulți, sunt suplimentate de jocurile cu măști (caprele, urșii, căiuții, țiganii, turcii, moșii, babele etc.) și teatrul popular (benzile sau partiile formate din haiduci, ofițeri, împărați, generali, panduri etc.), acestea desfășurându-se pe tot parcursul sărbătorilor de iarnă; în dimineața zilei de Anul Nou(1 ianuarie), copiii umblă cu „semănatul” sau „sorcova”, aruncând boabe de grâu,orz sau secară prin case și adresând gazdelor urări de bine, sănătate și belșug
- Boboteaza – obiceiuri precum sfințirea apelor, confecționarea crucii de gheață, stropirea gospodăriilor, livezilor, animalelor și oamenilor cu aghiasmă, strigătele și zgomotele sunt practicate și astăzi.
2.Obiceiuri de peste an:
- aprinderea focului primăvara, pentru asigurarea fertilității câmpului și grădinilor (de Alexii și în noaptea Învierii)
- Paștele (încondeiatul ouălor, pregătirea mesei tradiționale, participarea la slujba de Înviere, sfințirea coșului pascal, masa festivă, precum și bătutul toacelor la biserici, trasul clopotelor, ciocnitul ouălor vopsite etc.)
- punerea ramurilor verzi la poartă, la uși și la ferestre (de Florii și de Sf. Gheorghe se folosesc ramuri de răchită cu „mâțișori”, iar la Duminica Mare, crengi de tei )
- organizarea horelor în fiecare duminică și în alte zile de sărbătoare, astăzi obiceiul limitându-se de regulă la hram și doar în anumitel ocalități
- hramurile satelor, unde familiile, prietenii și cunoscuții se întâlnesc și organizează petreceri la casa gazdei din localitatea în care are loc hramul
- cojocarul satului, Ion Liuță, este vestit pentru cojoacele realizate cu multă iscusință și pricepere.
Turiștii străini îmbracă cu plăcere cojoacele realizate de nenea Ion Liuță, care are amabilitatea şi răbdarea de a arăta turiştilor cum se fac cojocul, brâul şi opincile, cusăturile ornamentale cu motive specific Văii Şomuzului.
3.Ritualuri de trecere
- Nașterea– cuprinde obiceiuri destinate ocrotirii copilului de deochi și boli, obiceiuri practicate la prima scaldă, obiceiuri de botez și de cumetrie, precum și obiceiuri la scăldăciune; la șase luni după naștere, copilului i se „taie moțul” de către nași, ocazie cu care se organizează o nouă petrecere.
-Nunta–include obiceiuri legate de pețit, logodnă (ceremonial cu o mica petrecere).
Obiective turistice
Monumente istorice:
Biserica "Cuvioasa Parascheva" din Dolheștii Mareste o biserică ctitorită în secolul al XV-lea (anterior anului 1481) de hatmanul Șendrea sau de înaintașii săi în satul Dolheștii Mari din comuna Dolhești (județul Suceava).Ea a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice dinjudețulSuceava din anul 2015, Este printre primele biserici boieresti din piatra si a fost construitain1481deboierulSendrea.
Necropola de Dolheştii Mari sat DOLHEŞTII MARI; comuna DOLHEŞTI, "La Todoreasa”,la marginea satului V- sec.IV Epoca daco-romană
Ruinele curţii boiereşti a lui Şendrea sat DOLHEŞTII MARI; comuna DOLHEŞTII MARI, "Lângă şcoală” la cca.100 m de biserică-sec.XV Epoca medievală. Specialiștii presupun că fresca de la biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva datează din anul morții hatmanului Șendrea, 1481, fiind opera cunoscutului zugrav Gavril Ieromonahul, cel care a realizat extraordinara pictură interioară de la Bălinești, ctitoria boierului Ioan Tăutu, în 1494. Ea a fost descoperită în anul 1927 de profesorul Ion D. Ștefănescu, după ce a înlăturat stratul de var de deasupra. Hatmanul Sendrea, Portarul Sucevei, cumnatul lui Stefan cel Mare, inmormantatinBisericadinsat.
Turiștii mai pot vizita: gospodării țărănești, moara veche de peste 100 de ani, muzeul cu obiecte al domnului Cărăbuș, pot merge acasă la meșteșugari, pot face trasee prin pădure, pot merge pe traseele din Primul Război Mondial, pot participala ateliere de gătit,de cusut sau de olărit. Aici pot fi organizate vizite la meşteşugari. Pot fi vizitaţi cojocarul satului, foarte deschis în a arăta toate etapele activităţii lui, de la pielea care se aduce în stare brută, până la produsul final. De asemenea, fierarul satului este un artizan al fierului şi foloseşte scule care erau utilizate şi de străbunicul lui. Mai pot fi organizate vizite la stână, la apicultor, în ateliereledeţesut,decusutiisaucostumetradiţionale: - Fierarul, Ioan Stoica, în satul Dolheștii Mici, care este artizan al fierului şi foloseşte scule care erau folosite de străbunicul lui. Dânsul spune că pe vremuri nu numai confecţionarea potcoavelor şi potcovitul erau îndeletnicirile celor doi fierari, ei “legau” căruţele de lemn şi roţile făcute din lemn de stejar de rotari, făceau unelte agricole - pluguri trase de cai şi grape, sape, lopeţi, târnăcoape, balamale pentru uşi şi geamuri, precum şi elemente din fier pentru a înfrumuseţa gospodăriile sau a fi utilizate în activităţile casnice.
- În comună există renumitele ţesătoare din Dolheşti, din a căror mâini dibace se fac ii sau costume tradiţionale, ştergare și covoare. Dar în această localitate încă se mai fac manual obiecte de îmbrăcăminte, se brodează pe pânză ţesută în casă, se toarce sau se croşetează. Totodată, bărbaţii se ocupă de olărit, confecţionat chirpici, unelte agricole din lemn (greble,ţapineşifurci) şi împletituri din nuiele. - Cezar Chiuaru, gospodarul din comuna Dolhești, are o stupină moştenită de la bunici şi o stână cu peste 300 de oi. După ce îți povestește în cele mai mici detalii despre efectele benefice ale mierii, neapărat îți dă să guști mai multe feluri de miere de albine, una din acestea fiind mierea de păpădie considerată „leacul de aur“. - Moara din satul Dolheştii Mici este veche de100 de ani, dar funcţională şi astăzi-pietrele și toate celelalte elemente din instalații încă macină cerealele
Moara cu noroc este unul dintre barurile populare din Dolheștii Mici.
Facilități oferite investitorilor
Căi de acces - drum asfaltat în interiorul comunei
Energie electrică
Telefonie
Internet
Cablu
Proiecte de investiții
Modernizare Școala Gimnazială „Hatmanul Șendrea” Dolheştii Mari, corp A+corp B, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Modernizare Școala Gimnazială Dolheştii Mici, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Modernizare Școala Primară Valea Bourei, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Continuare lucrări la reţeaua de alimentare cu apă, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Reabilitare dispensar medical în sat Dolheştii Mari, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Reabilitare podeţ dalat în zona Cosma, în comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Modernizare,4,4 Km drumuri de interes local, în, comuna Dolhesti, judeţul Suceava
Proiecte finanţate prin A.F.I.R.
Modernizare, renovare și dotare Cămin Cultural sat Dolheştii Mari, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Proiecte finanţate prin A.F.I.R. – GAL Suceava Sud Est
Achiziție buldoexcavator pentru dotarea compartimentului cultură-administrativ, comuna Dolhești, județul Suceava
Achiziționare accesorii pentru dotarea buldoexcavatorului în comuna Dolhești, județul Suceava
Achiziție tractor în comuna Dolhești, județul Suceava
Achiziționare accesorii pentru dotarea tractorului in comuna Dolhești, județul Suceava
Proiect finanţat prin Program -M.M.A.P. - AFM
Modernizarea sistemului de iluminat stradal în comuna Dolheşti, judeţul Suceava- etapa a I a
Modernizarea sistemului de iluminat stradal în comuna Dolheşti, judeţul Suceava- etapa a II a
Modernizarea sistemului de iluminat stradal în comuna Dolheşti, judeţul Suceava- etapa a III a
Proiecte finanţate prin C.N.I. – S.A
Sală de sport școlară - varianta 2 - combustibil solid, comuna Dolhești, sat Dolheștii Mari, județul Suceava
Lucrări în primă urgenţa de reabilitare drumuri comunale din comuna Dolhești, județul Suceava
Construire sediu primărie în sat Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava- proiect finanțat prin CNI
Lucrări în prima urgență de reabilitare a drumurilor comunale afectate de calamități în comuna Dolhești, județul Suceava
Proiect finantate prin PNNR
Dezvoltarea sistemului de management local prin implementarea unor infrastructuri inteligente la nivelul Comunei Dolhești, județul Suceava
Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățămant din Comuna Dolhești, Județul Suceava
Proiect finanţat prin Ministerul Energiei
Construirea unei unități de producere a energiei electrice din surse regenerabile în vederea compensării consumului propriu în comuna Dolhești, județul Suceava
Proiecte finanţate prin PNI ”ANGHEL SALIGNY”
Extinderea sistemului de alimentare cu apă potabilă și înființare sistem de canalizare cu stație de epurare, în comuna Dolhești, județul Suceava
Construire poduri și podețe din beton armat în comuna Dolhești, județul Suceava
Înființare reţea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în orașul Dolhasca și comuna Dolhești, județul Suceava
Proiect finanțat prin OCPI
Lucrări de înregistrare sistematică a sectoarelor cadastrale din comuna Dolhești
Proiecte finanţate din bugetul local
Îmbrăcăminte bituminoasă ușoară în satele Dolheștii Mici, Valea Bourei din comuna Dolhești, județul Suceava - etapa a I a
Îmbrăcăminte bituminoasă ușoară în satele Dolheștii Mici, Valea Bourei din comuna Dolhești etapa a II a, județul Suceava
Îmbrăcăminte bitumioasî ușoară în satul Dolheștii Mici din comuna Dolhești, județul Suceava- etapa a III a
Amenajare suprafaţă de joacă cu gazon artificial marcat şi porţi de fotbal la Şcoala Dolheştii Mari, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Construire podeț tubular D800, L-12,5 m, în satul Dolheștii Mici, comuna Dolhești, județul Suceava
Montare balustradă metalică pe elevație din beton, stâlpi iluminat, alee Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Lucrări de reparații prin plombari îmbrăcăminte cu mixtura asfaltică pe următoarele tronsoane de drumuri comunale: Biserica-Halta CFR, Halta CFR-Pod Hopeni, Apreutesei A.-Pod Procovanu-Romaneni – la Rusu Ion
Reabilitare 70 m drum în satul Dolheștii Mici, comuna Dolhești, județul Suceava
Execuție accese proprietăți în comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Execuție lucrări acces proprietăți în comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Acostamente din beton în comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Reparații drumuri în comuna Dolhești
Amenajare alee cimitir în localitatea Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Alee pietonală exterioară cimitr - Dolheştii Mici, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Amenajare alee cu pavele, Școala Dolheștii Mari, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Lucrări de reparaţii generale şi de renovare, zugrăveli interoare şi exterioare, alee din beton la spaţiile aparţinând Primăriei Comunei Dolheşti, judeţul Suceava, respectiv Şcoala Gimnazială Dolheştii Mici şi Şcoala Primară Valea Bourei
Construire parcare cu rigole ape pluviale, gard, ziduri de sprijin și rabilitare scări de acces la Biserica Sf. Treime din satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Amenajare alee pietonală în localitatea Dolheştii Mici, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Amenajare alee pietonală și reparație stație de autobuz în sat Dolheştii Mici, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Montare balustradă metalică pe elevație din beton, stâlpi iluminat, alee Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Lucrări de pavaj și îmbrăcăminte din beton de ciment în satul Dolheștii Mari , comuna Dolhești
Construire podeţ şi amenajare refugiu în satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Lucrări de construire a două podețe, șanț dalat, pereu din beton, magazie pentru lemne din fier, cu plasă de sârmă acoperită cu tablă și totem la intrare, la dispensarul medical din satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Amenajare alee cu pavele Școala Valea Bourei, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Construire teren de sport Școala Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Construire alee pietonală de la Beclea Ion la Ștefan Vasile, sat Dolheștii Mari,comuna Dolhești, județul Suceava
Lucrări de reparații la Grădinița ”Dumbrava Minunată”, sat Dolheştii Mici, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Reparații, tencuieli și zugrăveli exterioare Școala Dolheștii Mari și Grădinița dolheștii Mici, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Construire gard Școala Primară Valea Bourei, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Amenajare teren de sport, sat Dolheştii Mici, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Amenajare curte interioară, Școala Dolheştii Mici, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Construire alee pietonală în satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Amenajare alee pietonală în sat Valea Bourei, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Construire alee pietonală de la Muraru Neculai până la Rotaru Gheorghe, în satul Valea Bourei, comuna Dolhești, finalizat județul Suceava
Reparații cișmea sat Valea Bourei, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Construire pereți din tablă la garajul primăriei Dolhești, comuna Dolhești, judeţul Suceava
Construire garaj la primăra Dolhești, comuna Dolhești, judeţul Suceava
Lucrări de reparații la Grădinița din sat Dolheştii Mici, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Lucrări de reparatii la magazia primăriei comunei Dolheşti, judeţul Suceava
Montare și procurare corpuri de iluminat cu led50w, rețeailuminat public DJ 208F, zona DJ 208E, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Construie fântână la Școala gimnazială Dolheștii Mici, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Lucrări accese proprietăți din beton – 15 cm pe drumurile asfaltate în comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Lucrări pereu 10 cm rigole betonate pentru acces proprietăți pe drumurile comunale asfaltate, în comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Lucrări pereu 15 cm rigole betonate pentru acces proprietăți pe drumurile comunale asfaltate, în comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Îprejmuire cimitir, amenajare parcare exterioară și platformă gunoi, construire zid de sprijin și grup sanitar la biserica din Dolheștii Mici, comuna Dolhești, județul Suceava
Lucrări de zidărie, tencuieli, zugrăveli și pictură la Grădinița din satul Dolheștii Mici, comuna Dolheşti, judeţul Suceava
Cămine complet echipate și lucrările aferente racordării la sistemul de alimentare cu apă a persoanelor fizice și juridice, din satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava-2022,2023
Cămine complet echipate și lucrările aferente racordării la sistemul de alimentare cu apă a persoanelor fizice și juridice, din satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava-2024
Parc Grădiniță Dolheștii Mici, comuna Dolhești, județul Suceava
Subtraversări cu țeavă de protecție aferente racordării la sistemul de alimentare cu apă a persoanelor fizice și juridice, din satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Amenajare alei pietonale în comuna Dolhești, sat Dolheștii Mari, de la Ștefan Vasile până la Damian Costică și sat Valea Bourei de la Crăciun Costache până la Albu Vasile, de la Liuță Mihaela până la Ochiană Ion și de la Rotaru Gheorghe până la Muraru Gheorghe Parc Valea Bourei, comuna Dolhești, județul Suceava
Construire teren de sport în satul Valea Bourei, comuna Dolhești, județul Suceava
Modernizare drumuri de interes local în satele Dolheştii Mici și Valea Bourei din comuna Dolhești, județul Suceava
Reabilitare, modernizare și dotare Școala Gimnazială Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Parcul Eroilor în satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Parc cu spații de joacă, în satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Construire Casă Mortuară în satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Eficientizarea energetică a clădirilor din domeniul public din comuna Dolhești, județul Suceava
Construire zid de spijin și acostament pe drumurile comunale în comuna Dolhești, județul Suceava
Construire cale de acces și amenajare curte Cămin cultural, din satul Dolhești Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Construire grup sanitar la biserica din Dolheștii Mici, comuna Dolhești, județul Suceava
Reabilitare sediu primărie în satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava
Parc central cu fântână arteziană în satul Dolheștii Mari, comuna Dolhești, județul Suceava