Primăria Corbiţa
31139 Vizualizări
Persoane din instituție
Primar: Gheorghiță Lupu
Viceprimar: Mihai Chelaru
Secretar General: Anișoara Țucă
Contabil: Petrişor-Valerică Groza
Numele localităților aflate în administrație
Rădăcinești, Lărgășeni, Corbița, Şerbăneşti, Buda, Ocheșești, Izvoarele, Vâlcele, Țuțu
Așezarea geografică
Comuna Corbiţa este situată la altitudinea de 90-348 m în partea de Nord a Județului Vrancea, la extremitatea estică a Carpaților de curbură, la o distanță de 75 km față de municipiul Focșani - reședința județului, 20 km față de municipiul Adjud și 40 km față de orașul Mărășești.
Se învecinează la Nord cu teritoriul administrativ al comunei Dealu Morii județul Bacău, la Sud cu teritoriul administrativ al comunei Tănăsoaia, la Est cu teritoriul administrativ al comunei Podu Turcului județul Bacău şi la Vest cu teritoriul administrativ al comunei Homocea.
Este străbătută de le Nord spre Sud de Pârâul Berheci pe o lungime de 9 Km. Teritoriul comunei Corbiţa este amplasat în zonă de podiş fragmentat în culmi şi dealuri prelungi, separate de văi paralele. Satele componente sunt amplasate de o parte şi de alta a văii pârâului Berheci şi pe colinele cuprinse între Valea Berhec şi Valea Siretului.
Satul de reşedinţă al comunei este satul Șerbăneşti iar celelalte opt sate componente sunt amplasate faţă de satul de reşedinţă după cum urmeză:
- Satul Lărgăşeni la distanţa de 5 km nord față de satul de reşedinţă
- Satul Rădăcineşti la distanta de 4 km nord față de satul de reşedinţă Satul Corbița la distanta de 1 km sud față de satul de reşedinţă
- Satul Tuţu la distanta de 3km vest față de satul de reşedinţă
- Satul Ocheşeşti la distanță de 1 km est față de satul de reşedinţă
- Satul Izvoarele la distanță de 3 km est față de satul de reşedinţă
- Satul Vâlcela la distanță de 2 km est față de satul de reşedinţă
- Satul Buda la distanță de 5 km sud față de satul de reședință
Cum se ajunge in localitate
Teritoriul administrativ al comunei Corbiţa este străbătut de drumul național D.N. 11A şi DJ 241. Căile de comunicații interioare comunei se compun din șase drumuri comunale principale perpendiculare pe drumul național D.N.11A şi DJ 241, drumurile comunale de legatură între satele componente și rețeaua de drumuri comunale din interiorul fiecărui sat.
Activitati economice si specifice zonei
Agricultură:
- cultivarea terenurilor agricole
Firme reprezentative:
S.C. AGROGEROM S.R.L.
S.C. AGRIIULIAN S.R.L.
Obiective turistice
Biserica de lemn "Adormirea Maicii Domnului" Lărgăşeni - atestată documentar la 1546, fiind biserica din lemn cu cei mai înalți pereți din România
Facilități oferite investitorilor
În comuna Corbiţa funcţionează 2 şcoli şi 3 grădiniţe: Școala cu cls. I-VIII Șerbănești , Şcoala cu cls. I- IV Buda, Grădinița Rădăcineşti, Grădinița Șerbăneşti şi Grădiniţa Buda cu un numar de 20 cadre didactice si 200 preşcolari şi şcolari.
La nivelul comunei Corbița funcţionează un cămin cultural în satul Buda şi o Biblioteca comunală în satul de Şerbăneşti.
Sănătatea la nivelul comunei Corbiţa este asigurată de un medic de familie şi un cadru sanitar cu studii postliceale care îşi desfăşoară activitatea in dispensarul uman din satul Şerbăneşti.
Pentru animalele cetăţenilor din comuna Corbiţa este un doctor veterinar şi un asistent veterinar.
Cetățenii comunei Corbiţa beneficiază de servicii de telefonie, internet şi televiziune oferite de DIGI RCS RDS și ORANGE S.A.
Proiecte de investiții
Reabilitare moderată clădire dispensar uman, sat Șerbănești, comuna Corbița, județul Vrancea, PNRR
Reabilitare drumuri de interes local, comuna Corbița, județul Vrancea, PNI Anghel Saligny
Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale la scoala gimnaziala Șerbănești, comuna Corbița, județul Vrancea, PNRR
PRIMĂRIA CORBIŢA în Ediția tipărită Ghidul Primăriilor
