Filtru căutare: Constanta

Consiliul Judetean Constanta

Adresa
Bd Tomis nr. 51
Centrul Cultural Județean Constanța ,,Teodor T. Burada’’, participant la „(Ne)-conferința on-line Heritage Stewardship”
Eveniment de promovare online pentru tinerii din țările partenere în cadrul
proiectului Erasmus+ Heritage Stewardship
Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” este partener în proiectul european Erasmus+ Heritage Stewardship, care se derulează în perioada 2023 – 2025 și vizează promovarea patrimoniului cultural și natural din regiunile partenere – Constanța (România), Granada (Spania), Karlovac (Croația) și Funchal – Madeira (Portugalia).
Unul dintre obiectivele principale ale proiectului îl constituie implicarea tinerilor în această sferă de activitate, prin însușirea unor competențe profesionale în domeniul patrimoniului european. În acest sens, seria activităților care se organizează periodic, în cadrul proiectului european mai sus-menționat, continuă, și în anul 2025, cu un Eveniment de promovare on-line dedicat tinerilor din țările partenere și care se va desfășura joi, 20 februarie, ora 12.30, prin platforma Google Meet, sub genericul ``Heritage Stewardship. Unconference. Online Networking``.
„(Ne)conferința Heritage Stewardship” va reuni reprezentanți ai celor patru țări partenere - România, Croația, Portugalia și Spania, respectiv: Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Asociația House of Education and Innovation (HEI) (România), DrONe – organizația gazdă și Ekonomsko-Turisticka Skola (Croația), Arte M Associacao Cultural E Artistica Na Madeira și APEL - Associação Promotora do Ensino Livre (Portugalia), Asociacion Casa Desvio și organizația coordonatoare de proiect, CELEI Centro de Lenguas y Educación Intercultural (Spania). Printre participanți, se vor alătura discuției și elevii clasei a X-a de la Liceul Tehnologic „Axiopolis” din Cernavodă, precum și elevii clasei a XI-a de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța.
Obiectivele realizării acestui eveniment on-line sunt: încurajarea colaborării între tinerii din țările partenere privind administrarea patrimoniului, precum și a discuțiilor și a schimburilor de idei de la egal la egal, explorarea unor modalități inovatoare de a implica tinerii în conservarea patrimoniului.
Agenda „(Ne)conferinței Heritage Stewardship”:
- Cuvântul de deschidere (15 min, Spania):
- Scurtă prezentare a echipei de proiect și a participanților (toți partenerii);
- Sondaj interactiv: „Ce înseamnă patrimoniul pentru tine?”;
- Prezentarea platformei proiectului;
- Stabilirea agendei de neconferință (10 min, România):
- Explicarea formatului de neconferință;
- Participanții sugerează subiecte de discuție;
- Sesiune de vot pentru selectarea celor mai populare subiecte;
- Discuții tematice (15 min, Portugalia):
- „Cum pot tinerii să contribuie la conservarea patrimoniului?” ;
- „Instrumente digitale și relatări despre patrimoniu”;
- „Proiecte de patrimoniu conduse de comunitate: Cele mai bune practici”
- Schimb de informații și planuri de acțiune (10 min, Croația):
- Fiecare grup împărtășește concluzii-cheie;
- Reflecții și completări;
- Discuție: „Cum putem aplica aceste idei în școli și comunități?”;
- Activitate distractivă și feedback.
Proiectul european Erasmus+ Heritage Stewardship urmăreste, printre altele, și crearea a două produse intelectuale: o hartă digitală, care promovează patrimoniul cultural și natural din cele patru regiuni partenere (Constanța, România; Funchal, Madeira, Portugalia; Cantonul Karlovac, Croația; Granada, Spania), precum și un ghid pentru tineri, în urma cursurilor de formare la nivel european din cele patru țări, cu titlul “The Cultural and Environmental Stewards: A Guidebook”.