Rețete - Piept de curcan cu cașcaval / Receptek - Sajtos pulykamell
Curcanul are un gust mult mai caracteristic decât puiul, dar mâncându-l în sine nu ne oferă o experiență memorabilă. Dar dacă adaugăm puțin cașcaval Csengő, povestea este de neuitat.
Ingrediente:
600 g de piept de curcan
400 g de cașcaval Csengő
4 roșii
sare
piper
Mod de preparare:
Prăjim pieptul de curcan pe unt, într-o tigaie nu foarte fierbinte.Trebuie să avem grijă să nu ardem untul, aceasta ar rezulta într-un gust acru și neplăcut. Prăjim roșiile pe grătar, aceasta va accentua textura și gustul dulce.Răzuim cașcavalul Csengő direct pe pieptul de curcan fierbinte și roșiile, acoperim tigaia, și servim mâncarea imediat ce se topește cașcavalul.Mai putem prăji mâncarea înainte de servire într-un cuptor salamandră, și putem să punem busuioc pe cașcaval.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
A pulyka sokkal markánsabb ízű, mint a csirke, de önmagában fogyasztva nem nagy élmény. Szépvízi Kishavas sajttal viszont feledhetetlen.
Hozzávalók:
600 g pulykamell
400 g Szépvízi Kishavas sajt
4 paradicsom
só
bors
Elkészítése:
A pulykamellet egy nagyobb szeletben, nem túl forró serpenyőben, vajon megpirítjuk.
Vigyázzunk, ne égjen meg a vaj, rossz ízt ad az ételnek. A paradicsomot grillen pirítjuk, ez kihangsúlyozza a textúráját és édeskés ízét.
A Szépvízi Kishavas sajtot a forró pulykamellre és paradicsomra reszeljük, lefödjük, és mikor ráolvad, azonnal tálaljuk.
Szalamander sütőben gyönyörűen rápiríthatjuk a paradicsomot és a sajtot. A tetejére friss bazsalikomot szórunk.