
Interviu cu Urziceanu Petre, primarul comunei Negru Vodă, județul Constanța
Ce proiecte de investiții v-ați propus să realizați până la finalul acestui mandat?
Grădiniță nouă cu program prelungit în orașul Negru Vodă
Construire ansamblu de locuințe sociale
Amenajare peisagistică în orașul Negru Vodă
Modernizare drumuri în interiorul localităților : sat Darabani și sat Vâlcelele – UAT Negru Vodă
Construire Școala Clasele 0-4 și Sală de Sport sat Darabani, UAT Negru Vodă
Reabilitare, consolidare, modernizare, extindere și dotare Liceul Teoretic Negru Vodă
Construire Centru Multifuncțional pentru tineret
Reabilitare teren de sport și agrement de mici dimensiuni
Ce proiecte au fost demarate în anul 2021 sau vor fi implementate în totalitate până la sfârșitul anului 2021?
Grădiniță nouă cu program prelungit în orașul Negru Vodă
Construire Școala Clasele 0-4 și Sală de Sport sat Darabani, UAT Negru Vodă
Reabilitare, consolidare, modernizare, extindere și dotare Liceul Teoretic Negru Vodă
Ce investiții locale veți prioritiza cu bugetele disponibile prin Programul Anghel Saligny / PNDL 3?
Ținând cont de faptul că CE pune accentul pe mediu înconjurător și protecția acestuia orașul Negru Vodă are nevoie de a implementa investiția „Reabilitare și extindere rețea de apă și canalizare în Orașul Negru Vodă„ pentru ridicarea standardelor de perfomanță.
Ce alte surse de finanțare plănuiti să accesați pentru a implementa proiectele cuprinse în strategia de dezvoltare locală? Ce investiții locale ar putea fi eligibile pentru finanțare cu bani europeni?
În principal accesare fonduri europene, investiții care ar putea fi eligibile sunt cele pe partea de rebilitare și extindere rețea de apă și canalizare sau gaze naturale
Cum vă propuneți sa susțineti mediul de afaceri local? Ce avantaje competitive are localitatea dumneavoastră și ce beneficii oferă administrația locală mediului de afaceri?
1. Prin susţinerea iniţiativelor antreprenoriale şi digitalizarea relaţiei dintre mediul privat şi administraţia publică
2. Prin crearea condițiilor optime mediului privat pentru susținerea afacerilor locale cu privire la realizarea infrastructurii necesare de drumuri, apă, canalizare, etc.
3. Campanii privind sprijinirea promovării și marketingul producătorilor și produselor din gospodăriile țărănești prin organizarea de târguri, piețe , internet.
Cum plănuiți să creșteti capacitatea instituțiilor publice de a oferi servicii online cetățenilor lor? Care este strategia de digitalizare pentru următorii trei ani?
Ținând seama că administrația publică locală prestează servicii publice, în scopul satisfacerii interesului public local, încercăm să le digitalizăm și să simplificăm cât mai mult demersurile pe care cetățenii trebuie să le parcurgă pentru a beneficia de aceste servicii. Din anul 2020, registratura este una electronică, s-a renunțat la clasicele registre scrise de mână. În anul 2021, am lansat două modalități noi de plată a impozitelor și taxelor locale respectiv aplicația mobilă și plata cu cardul
Cum vă propuneti să realizați managementul deșeurilor și să gestionați problema colectării selective și a reciclării la nivel local?
1. Dezvoltarea capacității profesorilor de a promova interesul elevilor pentru problema deșeurilor și a reciclării, dar și de a-iinforma cu privire la aceste aspecte
2. Promovarea spiritului civic într-o manieră practică, prin implicarea elevilor în acțiuni concrete de colectare selectivă și reciclare, precum și însușirea unor comportamente prin parcurgerea activităților inter- și transdisciplinare
3. Amenajarea și implementarea infrastructurii de colectarea selectivă la nivelul orașului
4. UAT Oraș Negru Vodă este integrată în proiectul „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Constanța”, cod SMIS 11088. Documentația de atribuire (aprobată de către Consiliul Local al orașului Negru Vodă) a contractului de delegare, prin concesiune, a gestiunii serviciului de salubrizare aferent Proiectului a fost revizuită și finalizată, ținând seama și de toate modificările legislative adoptate de legiuitor în domeniul ”Sistemului de Mangement Integrat al Deșeurilor (SMID)”