Interviu cu Popi- Morodan Corneliu, primarul comunei Ghioroc, județul Arad

Ce proiecte de investiții v-ați propus să realizați până la finalul acestui mandat?

Proiectele de investiții propuse a fi relizate până la finalizarea acestui mandat sunt:
1. exinderea rețelei de apă și canalizare în toată comuna
2. modernizarea rețelei de drumuri din toată comuna
3. înființarea afterschoolului și a grădiniței
My image
4. achiziție autonacelă
5. achiziție stații de reîncărcare vehicule electrice

Ce proiecte au fost demarate în perioada 2022 - 2023 sau au fost implementate în totalitate până în prezent?

În perioada 2022 – 2023 au fost demarate o serie de proiecte care vor îmbunătăți viața cetățenilor din comuna noastră, printre acestea enumerăm: 
1. achiziția de microbuze electrice
2.  dotarea școlilor din comună cu echipamente și mobilier
3. reabilitarea de străzi rămase neasfaltate
4. înființarea unui centru de aport voluntar pentru deșeuri
5. alimentarea cu gaze naturale a counei Ghioroc
6. înființare sală de sport cu tribună

Ce investiții locale veți prioritiza cu bugetele disponibile prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny?

Prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny au fost depuse două proiecte de modernizare a străzilor din comună, acestea fiind deja în derulare. De asemnea a mai fost depus și câștigat un proiect de aducere a gazului la noi în comună și se lucrează la partea de proiectare.
My image

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că investițiile din cadrul PNRR care sunt accesibile UAT-urilor însumează mai mult de 10 miliarde de euro. Ce investiții locale plănuiți să finanțați prin PNRR?

Investițiile propuse de comuna noastră pentru a fi finanțate prin PNRR sunt achiziția de microbuze electrice, înființare centru de aport voluntar pentru dețeuri, dotarea școlilor din comună cu echipamente și mobilier, reabilitarea clădirii primariei, construcție școală verde.

Care este planul de achiziții pentru perioada următoare la nivelul primăriei?

Planul de achiziție pentru perioada următoare presupune achiziția unei autonacele pe fonduri europene, achiziția de lucrari de construcții pentru reabilitare primărie, achiziții stații de reîncărcare, achiziție dotări școli

Care sunt punctele forte ale localității dumneavoastră? Ce avantaje competitive are localitatea dumneavoastră și ce puncte forte doriți să maximizați în acest mandat?

Unul dintre punctele forte ale localității nostre este acela că suntem stațiunea turstică de interes local, de asemnea aveam foarte mulți agricultori în zona noastră și foarte mulți producători de vinuri. Avem propuse câteva investiții la nivel local și suntem în căutare de investitori pe partea de turism, agricultură, industrie și servicii

Ce potențial turistic are în prezent localitatea dumneavoastră și cum vă doriți să dezvoltați turismul local/zonal?

Potențialul turistic major cu care ne mândrim este Lacul Ghioroc, supranumit „litoralul vestului”, este un lac cu suprafața de 66 hectare care se găsește la 22 de kilometri de municipiul Arad, pe drumul 708C, la intrare în comuna Ghioroc. Lacul Ghioroc este amenajat cu o plajă de nisip, palmieri, paturi de plajă cu baldachin, parcare auto aproximativ 1000 locuri de parcare, restaurante cu terasă, hidrobiciclete în formă de lebădă.
My image
Campingul are un număr de 48 de locuri de cazare pregătite pentru turiști. Pe viitor se dorește a se depune un proiect prin ADR pentru moderniarea zonei turistice. De asemenea comuna noastră se mândrește cu primul tramvai electric din România. Suntem situați într-o podgorie viticolă unde suntem renumiți pentru vinurile roșii de calitate superioară, în anul 1881 câștigând titlul de “Regele vinurilor” din lume cu soiul vinul de Miniș. Menționăm că în comuna noastră funcționeaa liceul Vasile Juncu Miniș fiind fondat pe bazele primei școli viticole din România în anul 1981.
My image