Interviu cu Stroe Dănuţ -Trandafir , primarul comunei Bradu , județul Argeș

Obiectivul primordial al mandatului meu de primar este gospodărirea eficientă a comunei, a bugetului local şi, nu în ultimul rând, bunăstarea cetăţenilor din Bradu,punând accent deosebit pe dezvoltarea infrastructurii comunei Bradu, atragerea de investitori, asigurarea transparenţei în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici şi a acţiunilor întreprinse de administraţia publică, atragerea de fonduri nerambursabile, eficientizarea serviciilor aparatului primăriei prin asigurarea condiţiilor şi a climatului optim de lucru în cadrul Primăriei Bradu, cât şi în relaţiile cu cetăţenii, beneficiarii direcţi ai acestor servicii.

Ce proiecte de investiții v-ați propus să realizați până la finalul acestui mandat?

Până la finalul mandatului mi-am propus să realizez cele 2 proiecte finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, și anume"Modernizare drumuri comunale și străzi" și "Amenajare canal pluvial Valea Geamăna și modernizare strada Valea Geamăna".
My image

Proiectul "Amenajare canal pluvial Valea Geamăna și modernizare strada Valea Geamăna" presupune tubarea canalului care traversează Valea Geamăna, precum și lărgirea și amenajarea străzii cu trotuare, dar și introducerea unei noi rețele de apă și canalizare pe partea dreaptă.
My image
Celălalt proiect, "Modernizare drumuri comunale și străzi" vizează 14 drumuri. 
De asemenea, avem ca obiectiv introducerea utilităților publice pe străzile nou-preluate în domeniul public al comunei Bradu, preluarea temporară în administrare a DJ 659(Strada Principală) de la Consiliul Județean Argeș și reabilitarea acestuia, precum și amenajarea cu trotuare pe ambele părți.
My image
În altă ordine de idei, mi-am propus să amenajez și restul lacurilor din comună,  să implementez infrastructura ,,TIC” care presupune stații de autobuz smart, parcare de biciclete smart city, băncuțe stradale smart advertising, coșuri de gunoi inteligente etc., program finanțat de către AFM.
My image

Ce proiecte au fost demarate în perioada 2021-2022 sau au fost implementate în totalitate până în prezent?

Reintroducerea transportului public de persoane, cu autobuze, fosta linie 12, modernizări drumuri, extinderi de canalizări, construire de podețe, construirea și dotarea creșei din Geamăna prin programul PNDL și contribuția Primăriei, construirea și darea în folosință a izvorului din satul Geamăna
My image

Ce investiții locale veți prioritiza cu bugetele disponibile prin Programul Național de investiții Anghel Saligny?

Investițiile pe care le vom prioritiza prin Programul Național de investiții Anghel Saligny sunt  ,,Modernizare drumuri comunale și străzi" și "Amenajare canal pluvial Valea Geamăna și modernizare strada Valea Geamăna".
My image

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că investițiile din cadrul PNNR care sunt accesibile UAT-urilor însumează mai mult de 10 milioane de euro. Ce investiții locale plănuiți să finanțați prin PNNR.?

Prin PNRR urmează să finanțăm două proiecte. Primul proiect vizează modernizarea transportului public de persoane prin achiziționarea unui microbuz electric nepoluant, iar cel de-al doilea proiect vizeaza modernizarea și extinderea sistemului de monitorizare și supraveghere video a spatiului public.

Care este planul de achiziții pentru perioada următoare la nivelul primăriei?

Continuarea proiectelor de extindere de rețele de canalizare, respectiv, modernizări de drumuri și amenajări de trotuare, amenajări de parcuri și locuri de joacă.
My image

Care sunt punctele forte ale localității dumneavoastră? Ce avantaje competitive are localitatea dumneavoastră și ce puncte forte doriți să maximizați în acest mandat?

Punctele forte ale localității noastre sunt :
- așezarea geografică în proximitatea celor mai importante căi de comunicație rutieră: Autostrada A1, Drumul Expres Pitești-Craiova e.t.c.
- apartenența la zona metropolitană Pitești
- existența a circa 900 de agenți economici pe raza comunei dintre care unii sunt mari contribuabili la bugetul local
- creșterea demografică la nivelul comunei apropiindu-ne de 10.000 de locuitori.

Cum vă propuneți să susțineți mediul de afaceri local? Ce facilități oferă administrația locală Mediului de afaceri?

Mediul de afaceri este susținut prin asigurarea infrastructurii necesare(utilități publice, căi de comunicație asfaltate.)
My image