
Pardoselile 100% ecologice Valserv by Ter Hürne contribuie simțitor la îmbunătățirea calității aerului din spațiile închise (locuințe, școli, grădinițe, birouri, instituții publice). Acestea sunt fabricate exclusiv din componente naturale, eliminând contaminarea chimică a aerului.
Știați că în prezent, majoritatea oamenilor își petrec aproximativ 90% din timp în interior? Cu toate acestea, nu acordăm suficientă importanță calității aerului din spațiile închise (locuințe, școli, grădinițe, birouri, instituții publice), deși există numeroase studii științifice care arată că aerul din clădiri este de 5 până la 8 ori mai poluat decât aerul din exterior. Aceste studii subliniază importanța calității aerului interior și necesitatea de a lua măsuri pentru a reduce poluanții și a crea medii interioare mai sănătoase, deoarece calitatea aerului din interior are un impact direct și imediat asupra sănătății, productivității și calității vieții noastre.
Știați că aerul pe care îl respirăm în încăperi ne poate îmbolnăvi?
Știați că ați putea suferi de Sindromul Clădirii Bolnave (Sick Building Syndrome)? Sindromul Clădirii Bolnave (Sick Building Syndrome) este recunoscut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind un grup de simptome asociate cu calitatea precară a parametrilor de confort din clădirile în care locuim, învățăm și muncim. Sindromul poate fi cauzat de nivelurile ridicate de praf, de ventilația deficitară din școli, birouri, spații publice, de prezența mucegaiului, de
expunerea la formaldehidă (frecvent întâlnită în parchet și mobilier din lemn),
de expunere la substanțele toxice din pardoseală (lacurile tip palux și grundurile), de expunere la azbest, de inhalarea vaporilor din produsele de curățenie, etc.
Amoniacul, plasticul, clorul, metalele grele și toate substanțele toxice din pardoseli pot provoca dureri de cap, stări de vomă, iritații la nivelul pielii, iar expunerea pe termen lung cauzează alergii sau alte probleme de sănătate. Iar copiii sunt deosebit de vulnerabili la aceste substanțe chimice. Indiferent că este vorba despre calitatea aerului din sălile de clase sau de suprafețele cu care vor lua contact, este necesară asigurarea unui mediu optim, pentru a reduce la minimum orice formă de pericol pentru sănătatea copiilor.
Concret, cum poluează pardoselile aerul din încăperi?
Pardoselile pot fi dușmanii ascunși din spațiile închise (locuințe, birouri, școli, grădinițe). Concret, pardoselile fabricate din materiale sintetice sau tratate cu produse chimice poluează aerul din încăperi prin eliberarea treptată a substanțelor volatile organice (VOC). De exemplu, pardoselile din PVC (plastic) conțin substanțe chimice precum ftalații și compuși organici volatili (VOC) care vor fi eliberați în aerul din încăperi. VOC sunt asociate cu probleme respiratorii și iritații ale ochilor și nasului. Pardoselile laminate conțin în general formaldehidă, un compus chimic considerat cancerigen, cu o toxicitate pronunțată. Formaldehida va fi eliberată în aer sub formă de gaze ani de zile, contribuind la poluarea constantă a aerului interior. Formaldehida otrăvește plămânii, irită tractul respirator, irită ochii și pielea, provoacă oboseală, dureri de cap, depresie. De asemenea, pardoselile din lemn natural, dar tratate necorespunzator cu substanțe chimice (pentru a le proteja împotriva deteriorării) emană vapori în aer și afectează calitatea aerului din încăpere. Prin urmare, utilizarea pardoselilor naturale și a altor materiale ecologice poate contribui simțitor la reducerea emisiilor de substanțe chimice și la îmbunătățirea calității aerului interior.
Cum au ajuns pardoselile hibride, 100% ecologice pe piața din România?
Deși avea peste 20 de ani de experiență în domeniul pardoselilor, Valentin Peia, fondatorul Valserv, a devenit conștient de nivelul constant de poluare la care suntem expuși în spațiile închise, atât noi, cât și copiii noștri, abia în ultimii 3 ani, în urma accesării unor cercetări și studii concludente realizate de instituții de prestigiu. Ulterior, a căutat soluții pentru a introduce în piața din România pardoseli 100% ecologice, atât pentru uz rezidențial, cât și pentru școli, grădinițe și instituții publice și s-a oprit asupra renumitului brand german Ter Hürne - lider european în producția pardoselilor din lemn stratificat și organic premium, cu o experiență de peste 60 de ani în prelucrarea lemnului.
Astfel, în anul 2020, Valentin Peia a revoluționat piața locală și a adus în premieră în România noua generație de pardoseli hibride, 100% ecologice: Hywood, Dureco și Avatara, precum și Parchetul Stratificat Premium din lemn de esență tare. Iar în prezent derulează campanii de informare și conștientizare la nivel național cu privire la nivelurile de poluare din încăperi la care suntem expuși zi de zi.
Viitorul este hibrid, ecologic și smart. La fel și parchetul Valserv by Ter Hürne
Noile generații de pardoseli hibride de la Valserv by Ter Hürne stabilesc un nou standard de excelență în domeniul pardoselilor premium. Pe lângă faptul că sunt 100% ecologice și nu contaminează aerul, sunt proiectate pentru cerințele vieții contemporane, fiind mult mai rezistente și mai ușor de întreținut decât pardoselile clasice. Fabricate în Germania, acestea sunt bazate pe tehnologii de ultimă generație care elimină complet utilizarea de plastic, amoniac, formaldehidă, clor și alte metale grele, înlocuindu-le exclusiv cu materiale naturale precum lemnul, mineralele organice și uleiurile naturale. Toate produsele comercializate de Valserv sunt ecologice, certificate conform standardelor germane Blue Angel / Eco Institut / FSC.
Să facem cunoștință cu noua generație de parchet hibrid Dureco, Avatara, Hywood
Parchetul hibrid Dureco
Parchetul Dureco este 100% organic,
realizat din fibre de lemn natural, fără plastic. Este 100% impermeabil, durabil, rezistent la trafic intens, rezistent la zgârieturi și murdărie, foarte ușor de întreținut. Nivelul său ridicat de rezistență la apă este atins folosind tehnologia inovatoare, unică în lume, SEAL – un mix de componente de performanță, care oferă o protecție eficientă împotriva umezelii.
Parchetul hibrid Avatara 3.0
Deși nu este un parchet din lemn,
Avatara 3.0 arată ca un parchet premium din lemn, care are în plus funcționalități avansate și caracteristici inovatoare. Avatara 3.0 este
fabricat din biominerale (minerale organice, uleiuri din boabe de soia, cretă, silicați), plus un mic procent de polipropilenă (un material ecologic inofensiv), pe baza tehnologiei inovatoare Talcusan®. Tehnologia revoluționară Talcusan® oferă parchetului Avatara 3.0 stabilitate, durabilitate și impermeabilitate, transformându-l într-o opțiune ideală pentru spații cu umiditate ridicată, precum băi și bucătării. Este foarte rezistentă la zgârieturi profunde și la uzură intensă datorită tehnologiei MultiSense.
Parchetul hibrid Hywood din lemn de esență tare
Deși f
abricat 100% din lemn natural,
Hywood nu este un parchet clasic din lemn de esență tare. Deși extrem de durabil, Hywood nu se încadrează nici în categoria pardoselilor de design. Încorporând cele mai bune proprietăți ale celor două tipuri de categorii,
Hywood este un parchet hibrid extrem de durabil, net superioar oricărei pardoseli clasice din lemn, care utilizează 3 tehnologii de ultimă generație, pentru a oferi caracteristici inovatoare și funcționalități avansate. Comparativ cu orice pardoseală convențională din lemn disponibilă pe piața globală, pardoseala Hywood este de 3 ori mai rezistentă la orice presiune!
Parchetul Stratificat Premium Ter Hürne
Parchetul Stratificat Premium Ter Hürne este 100% organic,
conține doar componente naturale și durabile: lemn de esență tare și uleiuri din semințe de in și ulei de nucă. Parchetul Stratificat Premium Ter Hürne are la bază o
structură smart cu trei straturi, fiecare strat având un rol specific în stabilizarea lemnului. Această abordare permite lemnului să-și reducă semnificativ mișcările naturale, asigurând astfel o durabilitate și o stabilitate de lungă durată. Astfel, Parchetul Stratificat Premium ter Hürne își păstrează forma și rezistența pentru toată viața, oferind un mediu confortabil și estetic plăcut.
Materialul a fost publicat în Revista Ghidul Primăriilor, Numărul IX, Ediție Specială, Iulie 2023, prima și singura revistă din România în format print și online destinată exclusiv autorităților locale:
https://shorturl.at/fGNO1
Pentru a comanda gratuit revista în format print, click aici:
https://bit.ly/3ArVIdQ