
Waterboyz susține administrațiile locale și investitorii privați cu soluții ușor de implementat: activități sportive și activități de recreere prin joc și sport.
La Waterboyz România, spiritul ludic este permanent activat, motiv pentru care, de peste 10 ani, compania se adaptează cerințelor și aduce pe piața românească noutăți în materie de entertainment. Începând cu anul 2023, Waterboyz România își dedică activitatea și cercetarea de piață în 4 divizii: amenajări locuri de joacă, amenajări terenuri de sport, amenajări urbane recreative și divizia internațională. Conform datelor furnizate de către Waterboyz, cele mai îndrăgite produse de comunitate sunt locurile de joacă și terenurile sportive. În plus, administrațiile locale pun din ce în ce mai mult accent pe accesorizarea parcurilor publice cu elemente care îndeamnă la mișcare.
Sportul în România
La momentul actual, numărul total al sportivilor legitimați, adică al celor care sunt oficial înscriși la un club sportiv, depășește 310.000 de persoane. Pare un număr destul de mic raportat la întreaga țară, însă realitatea este puțin diferită. În raportul statistic nu se vede numărul real al persoanelor care practică sport ocazional sau chiar frecvent. Până și marile legende din sportul românesc au jucat fotbal în curtea școlii sau pe terenuri improvizate, înainte de a se înscrie în cluburile sportive. Imaginează-ți câte șanse le poţi oferi tinerelor talente din comunitatea ta amenajând un teren de sport la standarde internaționale. Terenul tău de fotbal poate fi rampa de lansare pentru următorul golgheter din Naționala României.
Care sunt avantajele amenajării unui teren multisport?
Acest tip de teren devine din ce în ce mai popular deoarece oferă foarte multă valoare pentru comunitate. Un teren multisport este o suprafață de joc care poate fi folosită pentru mai multe sporturi simultan. De exemplu, un teren de tenis poate fi folosit și pentru baschet, având trasate ambele marcaje.
● În funcție de sporturile practicate pe teren, acesta poate fi amenajat cu gazon sintetic sau tartan.
● Dacă alegi să amenajezi un teren multisport pentru fotbal, tenis și baschet, atunci suprafața necesară de joc este de 42x22 m (dimensiuni teren de fotbal) cu gazon artificial cu fir scurt, iar marcajele în culori diferite vor delimita terenul de tenis (34x17 m) și baschet (28x15 m).
● Dacă, în schimb, îţi dorești un teren pentru tenis, volei și baschet, atunci suprafața amenajată va fi de 34x17 m (dimensiuni teren de tenis), din tartan turnat sau gazon artificial cu fir scurt, iar marcajele colorate din interiorul terenului vor delimita terenurile de volei (18x9 m) și baschet (28x15m).
Avantajul principal al terenului multisport este rentabilitatea lui, poţi economisi bani prin folosirea terenurilor multifuncționale; gradul de ocupare crește și nu vei fi obligat să construiești 3 terenuri pentru 3 sporturi diferite.
Municipiul Constanța are primul teren de PADEL instalat de Waterboyz
Waterboyz România a amenajat primul teren de PADEL în Constanța, la Universitatea Ovidius, în cadrul Facultății de Educaţie Fizică şi Sport. Comparativ cu tenisul, PADEL este un sport mult mai social, mai prietenos cu genunchii, fiind o combinație între tenis și squash.
Top 5 avantaje ale terenului de PADEL:
● Necesită doar jumătate din suprafața unui teren de tenis de dimensiuni normale.
● Se joacă la dublu, pe un teren închis din sticlă și plasă.
● Jucătorul se poate ajuta de pereții de sticlă pentru a trimite mingea în terenul advers.
● Este un joc ideal pentru toate vârstele, iar punctele sunt câștigate prin strategie mai mult decât prin forță și putere.
● Jocul este ușor de învățat, ceea ce îl face ideal pentru familii, deoarece poate fi jucat cu ușurință cu niveluri mixte de abilități.
Lui Messi îi place atât de mult să joace, încât și-a instalat un teren de PADEL în grădina din spatele casei, iar colegul sau fotbalist, Zlatan Ibrahimovich, a deschis un întreg lanț de cluburi Padel Zenter în Suedia. Astăzi, Spania este țara dominantă cu cele peste 20.000 de terenuri de PADEL și patru milioane de jucători activi.
Cât de rentabil este un teren de PADEL?
● Prețul închirierii terenului este în medie de 20 Euro pe oră, iar închirierea lui pe lună (8h/zi, 15 zile/lună), aduce o încasare de (20x8x15) 2.400 Euro.
● În linii mari, rentabilitatea se calculează ca raport între veniturile încasate din închiriere și costul terenului, exprimat în procente astfel: pentru un teren de padel de 26.000 Euro a cărui închiriere este 2.400 euro/lună și care este închiriat doar 6 luni/an, rentabilitatea este egală cu (2400x6 luni)/26.000 și anume 55.38%.
● Pentru a afla și perioada de amortizare a investiției, se face raportul invers, împărțind valoarea terenului la încasările obținute într-un an: 26.000/14.400 și reiese că va dura mai puțin de 2 ani pentru a se recupera investiția.
*Acesta este un calcul orientativ ce nu include cheltuielile și taxele lunare. Terenul de PADEL Waterboyz are costuri cuprinse între 26.000 € și 30.000 €, în funcție de model, configurație și cantitatea comenzii. Profită de ascensiunea rapidă a acestui sport și construiește de acum un teren de PADEL la standarde ridicate, ideal pentru hoteluri, centre sportive și terenuri private.
Echipament cardio de fitness în aer liber care generează energie electrică
Pare o utopie să spunem că o comunitate poate produce energie verde? Waterboyz România propune soluții SMART pentru comunități FIT. Produsele din gama Energy sunt excelente pentru sănătatea fizică, bunăstarea mentală, dar și pentru a produce energie electrică. Pedalezi pe o bicicletă din parcul public, iar aparatul o convertește în energie electrică ce poate fi utilizată pentru:
● a încărca telefoane mobile și tablete prin cablu USB
● a alimenta iluminatul interactiv la fața locului.
Echipamentele fitness din gama Energy pot fi folosite de persoanele cu dizabilități, mobilitate redusă, copii și adulți. Este o metodă atractivă și distractivă pentru a-i îndemna pe adolescenți să iasă în parc și să facă mișcare.
Materialul a fost publicat în Revista Ghidul Primăriilor, Ediția Specială, Aprilie 2023, prima și singura revistă din România în format print și online destinată exclusiv autorităților locale.
Pentru a vizualiza online revista, click aici:
https://bit.ly/3A80mfq
Pentru a comanda gratuit revista în format print, click aici:
https://bit.ly/3ArVIdQ