
Patinoar ecologic cu consum zero energie la Târgul de Crăciun din Sighișoara.
În premieră națională, în Sighișoara, Târgul de Crăciun și-a deschis porțile în orașul medieval cu un patinoar ecologic sintetic, cu consum zero apă și curent electric.
Este o soluție inteligentă și sustenabilă pentru a reduce costurile facturilor, fără ca turiștii și localnicii să simtă lipsa patinoarului și așa cum menționează și domnul Primar Iulian Sîrbu, ”copiii municipiului Sighișoara trebuie să se bucure de acest sezon”.
Se pare că cea mai mare atracție de la Târgul de Crăciun din Sighișoara este chiar noul patinoar ecologic oferit de Primăria orașului.
Întrebat care sunt avantajele acestui patinoar, domnul primar a demonstrat că ține cont de situația actuala și face totul pentru sustenabilitatea mediului, atât de necesară în ultimii ani:
”Principalele avantaje ale acestui tip de patinoar sunt in primul rând consumul redus de energie electrică și de apă, pentru că într-o perioada cum trăim acum, reducerea acestor costuri contează. Bineînțeles, este foarte important că se poate folosi în orice anotimp, nu depindem doar de sezonul rece, cu atât mai mult că în această perioadă vedem că iernile nu mai sunt ceea ce au fost.”
Pe lângă faptul că vizitatorii pot admira panorama orașului de pe patine, ceea ce face cu adevărat special acest patinoar este că nu consumă apă și curent. Distracție nelimitată, fără costuri și fără emisii de carbon.
”Sighișorenii au reacționat foarte bine când au văzut acest patinoar pentru că este un lucru inedit și din acest punct de vedere putem spune că putem concura chiar și cu târguri de Crăciun din Europa” a mai menționat dl. primar Iulian Sârbu în cadrul interviului.
Și la Tulcea atmosfera de sărbătoare de la Târgul de Crăciun a fost întregită de prezența patinoarului ecologic.
Patinoarul ecologic sintetic a fost opțiunea ideală pentru activitatea distractivă și sănătoasă oferită copiilor iubitori de patinaj din Tulcea. Aceștia au reușit să își arate talentul pe gheață, să se distreze și să se relaxeze în același timp.
Amatorii patinajului din Giurgiu au la dispoziție la Târgul de Crăciun de anul acesta un patinoar ecologic, cu o suprafață de 96 mp de gheață sintetică pentru distracție și voie bună, suprafață cu o capacitate maximă de 25 de persoane. Consiliul Județean Giurgiu a ales să instaleze patinoarul sintetic ecologic pentru a oferi o opțiune de divertisment și sport de iarnă, sustenabilă și fără costuri ridicate așa cum se întâmplă în cazul patinoarelor convenționale.
În mediul rural, patinoarul ecologic a fost anul acesta și alegerea consiliului local Coșoveni din Dolj. Locuitorii comunei au anul acesta patinoar la ei acasă iar copii sunt cei mai încântați, mai ales că nu toți au posibilitatea să viziteze târgul de Crăciun din Craiova. Din dorința de a oferi localnicilor comunei un târg de Crăciun local și o activitate distractivă în sezonul rece, fără să genereze costuri cu energia electrică, consiliul local Coșoveni a decis amplasarea unui patinoar ecologic exact lângă locul de joacă, locul unde copii se strâng în fiecare seară.
Administrațiile publice locale din Europa au început să instaleze patinoare sintetice ecologice pentru a oferi o opțiune de divertisment și patinaj, durabilă și eficientă din punct de vedere al costurilor. Patinoarele ecologice. sunt fabricate din materiale sintetice cu densitate moleculară mare și pot fi instalate atât în interior, cât și la exterior.
Datorită rezistenței la temperaturi de -80°C și +100°C, aceste patinoare sunt ideale pentru orice climă, fără a fi nevoie de temperaturi scăzute pentru a menține gheața.
Suprafața de glisare ecologică și versatilă, nu numai că este perfectă pentru patinajul recreațional, dar poate găzdui la fel de ușor patinaj artistic, role sau chiar meciuri locale de hochei!
Patinoarele Waterboyz sunt amplasate anul acesta în România la Cosmopolis, București; Sighișoara; Hunedoara; Giurgiu; Tulcea; Cernavodă, Constanța; Racovița, Sibiu; Sântandrei, Bihor și Coșoveni, Dolj, iar dacă ești în vizită la târgul de Crăciun din Atena, poți patina cu încredere pe patinoarul nostru ecologic sintetic.
Târgurile de Crăciun din România sunt din ce în ce mai actualizate la standarde Europene, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure și să ne ofere mai multă încredere în viitor. Hai că se poate, România!