
Sub conducerea Ing. Cristian Vesa, Stereographic CAD se remarcă pe piața serviciilor de proiectare și topografie datorită unei echipe de ingineri tineri și prin investiții în tehnologii de ultimă generație (software, scanere, drone, GPS-uri). Aceste avantaje permit companiei să livreze proiectele rapid și să reducă costurile pentru clienți.
Compania oferă o gamă variată de servicii, de la proiectare (drumuri, apa-canal, piste biciclete, proiectare pentru reabilitarea termică a clădirilor), scanări 3D, ortofotoplanuri, până la inspecție fiscală. Majoritatea proiectelor realizate de Stereographic CAD pentru sectorul public au fost finanțate prin fonduri europene, iar Ing. Cristian Vesa, Directorul General al companiei, recomandă primăriilor să accelereze accesarea acestor finanțări: „Fondurile europene reprezintă singura soluție pentru a dezvolta comunele și a aduce România la nivelul Uniunii Europene, cu drumuri asfaltate, rețele de apă-canal și alte infrastructuri necesare.”
Interviu cu Ing. Cristian Vesa,
Directorul General Stereographic CAD
Cum se diferențiază Stereographic CAD pe piață?
Stereographic se diferențiează prin echipa formată din ingineri tineri și dedicați, dar și prin tehnologia de ultimă generație în care am investit în ultimii ani. Dispunem de cele mai avansate scanere, drone, GPS-uri și softuri, iar datorită tehnologiei, câștigăm timp și automat reducem costurile pentru clienți. Ne diferențiem și prin faptul că oferim o gamă variată și complexă de servicii și astfel clienții noștri găsesc ceea ce au nevoie într-un singur loc.
Ce proiecte de succes ați realizat pentru primării și autorități publice?
Ne mândrim cu foarte multe proiecte de succes, dintre care enumerăm:
• Proiectare rețea apă-canal pe o distanță de 12 km pentru Primăria Pestișu Mic, jud. Hunedoara;
• Proiectare drum pe o distanță de 17 km în com. Șugag, jud. Alba. Reabilitarea acestui drum constituie o reală necesitate, având o importanță deosebită pentru dezvoltarea domeniului schiabil Șureanu;
• Proiectare în vederea reabilitării termice a peste 20 de clădiri din comunele: Crizbav, jud. Brașov, Pianu, jud. Alba, Sântimbru, jud. Alba, Luncoiu de Jos, jud. Hunedoara
• Scanare 3D a Cetății Ineu, jud. Arad;
• Realizare relevee arhitecturale pentru Spitalul din Orașul Agnita, jud. Sibiu, necesare proiectului de reabilitare;
• Realizare relevee pentru 89 de blocuri din Orașul Agnita, jud. Sibiu, în vederea reabilitării termice a acestora, într-un interval de timp de doar trei săptămâni;
• Realizarea suportului topografic pentru Primăria Sectorului 1 București, necesar realizării PUZ-ului pe suprafața de 2100 ha;
• Realizarea suportului topografic pe suprafața de 40 ha pentru Primăria Deva, necesar realizării proiectului de regenerare urbană.
Conservarea și restaurarea monumentelor istorice reprezintă o componentă critică pentru primarii. Fiind puține companii specializate în acest tip de proiecte, ne-ar interesa să aflăm mai multe despre experiența dvs. în acest domeniu.
Ne-am adus aportul la conservarea patrimoniului cultural prin scanarea 3D a unei biserici istorice din localitatea Calan jud. Arad, care datează din anul 1200. Am scanat, de asemenea, Turnul Sfatului din Sibiu și Cetatea Ineului din județul Arad. La toate aceste proiecte am capturat cu exactitate fiecare detaliu, oferind un suport solid pentru proiectul de reabilitare.
Puteți să ne detaliați experiența Stereographic CAD în utilizarea scanărilor 3D?
Stereographic dispune de 2 scanere 3D performante care pot colecta până la 500.000 puncte/secundă. Astfel venim în sprijinul clienților noștri prin timp de execuție redus și costuri mai mici. De asemenea, nu trebuie să uităm gradul de detaliu pe care îl obținem în urma scanării 3D, detalii care cu siguranță nu pot fi redate pe planuri cu o precizie atât de mare prin metode de măsurare tradiționale. Stereographic a integrat tehnologia de scanare 3D atât în realizarea releveelor arhitecturale prin nori de puncte pentru clădirile existente care vor fi reabilitate, cât și în scanarea străzilor, pentru realizarea planurilor topografice. Suntem mândri că avem în portofoliul nostru proiecte de scanare 3D precum: Școala Generală din comuna Zalha, jud. Sălaj, Școala Generală din satul Șaeș, jud. Mureș, Căminul cultural din comuna Luncoiu, jud. Hunedoara, Școala „Iancu de Hunedoara” din comuna Sântimbru, jud. Alba, Școala Generală din comuna Pianu, jud. Alba, Școala Generală din comuna Șugag, jud. Alba, Cetatea Ineu, jud. Arad (aici a fost necesară livrarea norului de puncte color la precizie ridicată, cerință obligatorie reabilitării prin fonduri europene), scanarea Spitalului din Orașul Agnita, jud. Sibiu, scanarea monumentului istoric Turnul Sfatului din Sibiu, scanarea Bisericii din com. Calan, jud. Hunedoara.
Articolul a fost publicat în Revista Ghidul Primăriilor, Ediția XII, prima și singura revistă din România în format print și online destinată exclusiv autorităților locale.
Pentru a vizualiza online revista, click aici:
https://www.ghidulprimariilor.ro/_revista-12/
Pentru a comanda gratuit revista în format print, click aici:
https://ghidulprimariilor.ro/ro/orders/revista