Conform celui mai recent raport Eurostat, aproximativ 63% dintre români nu practică nicio formă de sport. În ceea ce privește copiii, situația este și mai îngrijorătoare. Un sondaj realizat de World Vision România arată că 81% dintre copii nu participă la activități sportive în afara orelor de educație fizică. Principalul motiv? Lipsa infrastructurii sportive adecvate, în special în mediul rural.

Cu toate că sprijinul guvernamental se lasă așteptat, tot mai mulți factori de decizie din comunitățile locale au început să acorde atenție investițiilor în infrastructura sportivă și să le considere investiții strategice: „În anul 2024, un primar responsabil este un primar care investește în sport și educație. Este îmbucurător să vedem că mulți primari fac investiții în infrastructura sportivă durabilă, în special în locuri de joacă și baze sportive. Într-un timp relativ scurt, am reușit să implementăm proiecte în majoritatea localităților din România, mai ales în zone din vestul țării, contribuind astfel la crearea unor spații moderne, funcționale și incluzive dedicate celor mici” a declarant Daniel LUPAȘ, administrator în cadrul firmei Hiko Sports - companie care se ocupă cu construcția și reabilitarea locurilor de joacă și a terenurilor de sport și care colaborează cu administrațiile locale din România.

 

My image

 

Soluții integrate pentru nevoile comunităților locale

 

Înființată în 2020, cu misiunea de a aduce bucurie și siguranță în viața copiilor din întreaga țară, compania Hiko Sports a implementat proiecte de succes în numeroase comunități, devenind un partener de încredere pentru autoritățile locale. 

Reabilitarea locului de joacă din Parcul Cetate Deva, amenajarea parcului din comuna Moravița, reabilitarea locului de joacă din comuna Giarmata sunt doar câteva proiecte de succes, recent finalizate de Hiko Sports. Un alt proiect inovator care a promovat sustenabilitatea ecologică a fost instalarea unei fântâni de tip Dry Deck în comuna Giroc, o soluție modernă și apreciată de comunitate pentru eficiența sa în utilizarea responsabilă a apei. Fântâna economisește resurse prețioase și contribuie activ la crearea unui ambient plăcut, răcorind atmosfera în zilele toride de vară.

În plus, Hiko Sports oferă servicii de reabilitare sau construcție pentru terenuri multisport (inclusiv amenajare cu gazon sau turnare tartan) pentru terenuri de tenis, fotbal, volei, baschet și chiar terenuri de padel. Compania oferă și soluții de iluminat pentru parcuri, spații de joacă, terenuri multisport, completând astfel oferta de servicii.

 

My image

 

Viziunea Hiko Sports pentru locurile de joacă și terenurile multisport: educaționale, incluzive și sigure pentru copii

 

Hiko Sports se diferențiază pe piață prin faptul că oferă soluții complete, de la A la Z, pentru realizarea bazelor sportive, a terenurilor multisport și a locurilor de joacă, gestionând toate etapele unui proiect, de la planificare și proiectare, până la execuție, finalizare și mentenanță. 

Cu o echipă de specialiști calificați, produse și echipamente de ultimă generație, compania oferă soluții complete și personalizate pentru instituțiile publice, asigurând proiecte de cea mai înaltă calitate, conforme cu toate standardele europene în vigoare, inclusiv cu standardele de siguranță EN 1176. De asemenea, echipamentele utilizate sunt fabricate din materiale de calitate superioară, non-toxice și eco-friendly, asigurând un impact minim asupra mediului și durabilitate pe termen lung.

Pe lângă aspectele funcționale, compania acordă o atenție specială componentelor educative și de siguranță. Locurile de joacă create de Hiko Sports nu sunt doar spații de recreere, ci și medii care stimulează creativitatea și dezvoltarea fizică armonioasă. „Oferim o gamă largă de echipamente, dar și soluții special concepute pentru copiii cu dizabilități. Viziunea noastră este să colaborăm eficient cu autoritățile locale pentru a crea spații sigure, moderne și incluzive, care să aducă bucurie și să îmbunătățească calitatea vieții în comunitățile pe care le deservim” a declarat Daniel LUPAȘ pentru Ghidul Primăriilor.


Articol publicat în Revista Ghidul Primăriilor, Ediția XIII, prima și singura revistă din România în format print și online destinată exclusiv autorităților locale.
Pentru a vizualiza online revista, click aici: https://www.ghidulprimariilor.ro/_revista-13/
Pentru a comanda gratuit revista în format print, click aici: https://ghidulprimariilor.ro/ro/orders/revista