
Te-ai intrebat vreodata daca exista profit cu investitie zero? Ei bine, iti dam noi raspunsul: DA, exista. Nu vorbim aici despre inchirierea camerei libere din propria casa si nici despre cursele Uber ci despre un parteneriat. Nimic prea interesant pana acum, insa daca iti spunem ca prin acest parteneriat noi depunem tot efortul iar tu pui la dispozitie doar spatiul sau terenul?
Fabricile noastre partenere vin in afacere cu echipamentele, Waterboyz ofera punerea in functiune, serviciile de montaj, mentenanta si service iar tu vei fi partenerul nostru doar prin spatiul pus la dispozitie afacerii.
Hai intr-un parteneriat in care te poti baza pe afacerile cu experienta. Totul este transparent, specificat in amanunt intr-un acord de parteneriat. Dar ce este acest acord? Hai sa vedem:
Acordul de parteneriat privind impartirea profitului (Profit-Share)
Atunci cand formeaza un parteneriat, proprietarii de afaceri sau insitutiile au optiunea de a crea un acord care dicteaza modul in care profiturile sunt distribuite membrilor parteneriatului. Prin acesta, partenerii impart profiturile in functie de termenii specificati. Orice motiv poate fi folosit ca baza contractuala pentru stabilirea unui raport de impartire a profitului, dar cei doi factori principali sunt: responsabilitatea si contributiile fiecaruia:
Impartirea profiturilor in functie de responsabilitate
Partenerii pot decide sa imparta profiturile in functie de responsabilitatea fiecaruia. Volumul responsabilitatii pe care un partener o are, este de obicei cunoscut de catre toti partenerii atunci cand se formeaza asocierea contractuala. De exemplu, partenerul A si partenerul B formeaza un parteneriat. Partenerul A este responsabil pentru majoritatea operatiunilor de zi cu zi ale intreprinderii. Datorita responsabilitatii mari a partenerului A, acordul de parteneriat este redactat astfel incat „Partenerul A va primi 70% din profituri, iar Partenerul B va primi 30% din profit in fiecare an”.
Impartirea profiturilor in functie de contributia de capital
Atunci cand formeaza un parteneriat, partenerii pot oferi afacerii capital, atat cat doresc sau atat cat au. De multe ori, unul dib parteneri va contribui mai mult la parteneriat decat ceilalti. Daca acesta este cazul, partenerul poate dori sa imparta profitul in functie de valoarea contributiei pe care o aduce.
De exemplu, daca Partenerul A contribuie cu 400.000 euro in capital si Partenerul B contribuie cu 100.000 Euro, atunci partenerii ar putea adauga o clauza la acordul lor de parteneriat care sa precizeze: „Partenerii vor imparti profiturile pe baza proportiei de capital"- Aici, partenerul A ar primi 80 la suta din profit, iar partenerul B ar primi 20 la suta din profit.
Impartirea profiturilor in functie de factori diversi
Partenerii pot contribui cu rezerve de numerar, active fizice sau servicii de expertiza. Partenerii trebuie sa convina asupra valorii contributiilor fara numerar si sa stabileasca cota fiecarui partener in asociere. In cele mai multe cazuri, partenerii vor imparti profiturile afacerii direct proportional cu contributiile lor de capital. De exemplu, daca Partenerul A contribuie cu 75% din capitalul parteneriatului si Partenerul B contribuie cu 25%, ei vor imparti profiturile in aceleasi procente.
Atata timp cat termenii sunt conveniti si in acordul de parteneriat, asa vor fi impartite si profiturile.
Obtine profit cu terenul sau spatiul pus la dispozitie afacerii
Vorbeam mai sus ca spatiul pus la dispozitie afacerii iti va aduce profit. Dar este fezabil orice spatiu? Nu, cel putin nu pentru o afacere in industria agrementului.
Hai sa vedem cu ce spatii/ terenuri te incadrezi in acest program de parteneriat:
- Terenurile de aproximativ 4 ha cu elevatie de la 40 la 60 m pentru instalatii cu sanii de vara pe sine, super tiroliene sau telescaune
- Luciu de apa ( lac sau mare ) pentru hidrobiciclete sau barcute electrice pentru copii
- Spatii interioare (Scoli de dans, parcuri tematice, resorturi sau centre comerciale) pentru cea mai moderna cabina foto din Europa
- Spatii interioare pentru sali de jocuri electronice Arcade
- Terenuri montane cu trasee offroad pentru mini-jeepuri
Un alt aspect foarte important de precizat este ca producatorul ofera schimbarea echipamentelor anual pentru mentinerea interesului clientilor tai, de asemenea, toate echipamentele sunt noi, iar tu esti primul lor utilizator. Tot ce trebuie sa faci e sa ai grija de ele.
O noua sansa pentru comunitatea ta
Afacerile existente au si ele o sansa enorma la dezvoltare prin acest parteneriat. Daca ai deja un parc tematic sau de distractie si investitia in echipamente noi nu este pe lista ta in urmatoarea perioada, esti organizator de evenimente sau reprezinti o administratie publica si nu ai buget pentru echipamente noi, atunci acest articol iti va oferi o noua perspectiva.
Nu uitam nici consiliile locale sau primariile. Orice institutie publica ce are in exploatare un teren, luciu de apa sau un spatiu din lista de mai sus si nu are buget pentru a oferi comunitatii sale astfel de echipamente de agrement, are o sansa reala sa atraga o astfel de investitie fara niciun ban!
Este timpul ca spatiul sau terenul tau neutilizat sa iti aduca incasari si o noua sansa afacerii tale. Daca ai un spatiu sau un teren din lista de mai sus, nu ai puterea financiara sa investesti singur in afacere si vrei sa ai un partener international, atunci acest acord de parteneriat este solutia optima pentru tine.
Trimite un e-mail cu informatiile spatiul tau disponibil la office@waterboyz.ro iar noi gasim cea mai buna varianta pentru tine si afacerea ta.