EN-RG-ETIC SRL oferă primăriilor și autorităților publice servicii complete în ceea ce privește domeniul instalațiilor electrice: iluminat public, alimentare cu energie electrică, sisteme fotovoltaice, stații de încărcare autoturisme electrice, mentenanță și altele.

 

Compania are în portofoliu clienți importanți din sectorul public, precum Distribuție Energie Electrică România, Primăria Comunei Raciu, Primăria Comunei Sâncraiu, Primăria Comunei Zau de Câmpie, Primăria Comunei Saschiz, Primăria Comunei Apold, etc. În sectorul privat, compania are în portofoliu companii de renume precum Sanlacta, Dafcochim, Mobexpert, Three Pharm, Gedeon Richter și mulți alții.

Pentru sectorul public, compania a derulat proiecte care vizează alimentarea cu energie electrică a diverselor obiective solicitate, servicii de mentenanță și execuția sistemelor de iluminat public, alimentare cu energie electrică a stațiilor de încărcare a autoturismelor electrice și instalarea sistemelor cu panouri fotovoltaice.

Compania respectă standardele și reglementările riguroase din domeniul energiei, este atestată ANRE și certificată ISO 9001:2001 și ISO 14001:2005.

 

My image

 

Întrebat de Ghidul Primăriilor cum se diferențiază compania pe piața de energie, Directorul General EN-RG-ETIC, ing. Sorin Runcan a declarat că ,,Realizăm lucrările la cel mai înalt nivel de calitate de peste 14 ani și oferim un raport calitate-preț adecvat, respectând cerințele actuale și toate exigențele în domeniu. Asistența tehnică o asigurăm permanent prin personal calificat și utilaje omologate, inițiind și recomandând soluții operative pentru rezolvarea problemelor tehnice care pot apărea în diverse faze ale lucrărilor. Prin soluțiile tehnice adoptate, controlăm fiecare etapă a procesului de lucru și dovedim profesionalism și expertiză în domeniu.”

 

My image

 

EN-RG-ETIC livrează sisteme fotovoltaice la cheie

 

Toate clădirile publice din România cu acoperișuri mai mari de 250 de mp, vor fi obligate să folosească energie solară în următorii ani. În contextul promovării energiei regenerabile și a eficienței energetice, instituțiile publice din România pot accesa programe naționale și europene care oferă finanțare sau granturi pentru proiecte de energie regenerabilă (sistemele fotovoltaice și alte tehnologii solare). Iar instituțiile publice pot beneficia de consultanță și asistență tehnică pentru proiectele de energie regenerabilă din partea EN-RG-ETIC. Pachetul de servicii al companiei include evaluarea fezabilității, proiectarea instalațiilor solare, identificarea surselor de finanțare și monitorizarea performanței sistemelor implementate. De asemenea, compania livrează sisteme fotovoltaice la cheie, pachet de servicii ce include proiectare, punerea la dispoziție a echipamentelor fotovoltaice, montaj, punere în funcțiune, obținere avize și acorduri de funcționare. 

 

My image

 

Ghidul Primăriilor a solicitat opinia ing. Sorin Runcan cu privire la provocările cu care se confruntă primarii în implementarea proiectelor care vizează producerea de energie din surse regenerabile și instalarea de stații de încărcare pentru mașini electrice. Iată ce ne-a declarat: ,,Implementarea unor proiecte de acest gen necesită investiții semnificative în infrastructură și echipamente. Primăriile pot întâmpina dificultăți în a obține finanțarea necesară pentru aceste proiecte, mai ales dacă bugetele locale sunt limitate. De asemenea, primăriile trebuie să găsească locații adecvate și să navigheze prin regulamentele și restricțiile legate de utilizarea terenurilor publice sau private. În plus, implementarea proiectelor de energie regenerabilă și stații de încărcare implică respectarea unor reglementări și directive specifice în domeniul energiei și mediului. Primarii trebuie să fie conștienți de aceste reguli și să se asigure că proiectele lor sunt conforme cu acestea.”

 

My image

 

EN-RG-ETIC are sfaturi pentru eficiența energetică la nivel de UAT

 

Ca experți în domeniul energetic, echipele EN-RG-ETIC oferă sfaturi UAT-urilor pentru proiectarea instalațiilor electrice care să aibă în vedere eficiența energetică:

Utilizarea iluminatului eficient: Proiectarea instalațiilor de iluminat poate include utilizarea de becuri LED eficiente energetic și instalarea sistemelor de control al iluminatului, cum ar fi senzori de mișcare sau sisteme de iluminat cu intensitate variabilă.

Optimizarea distribuției și monitorizarea consumului: Proiectarea unui sistem de distribuție electrică eficient poate reduce pierderile de energie în timpul transportului. De asemenea, monitorizarea consumului de energie electrică poate ajuta la identificarea și remedierea consumului excesiv sau ineficient.

Implementarea sistemelor de energie regenerabilă: Proiectarea instalațiilor electrice poate include integrarea sistemelor de energie regenerabilă, cum ar fi panouri solare fotovoltaice sau turbine eoliene pentru a genera energie electrică sustenabilă.

 


Materialul a fost publicat în Revista Ghidul Primăriilor, Numărul IX, Ediție Specială, Iulie 2023, prima și singura revistă din România în format print și online destinată exclusiv autorităților locale: https://shorturl.at/fGNO1
Pentru a comanda gratuit revista în format print, click aici: https://bit.ly/3ArVIdQ