
Fondată în anul 2001, CVWATER este specializată în tratarea eficientă a apei potabile și uzate cu ajutorul tehnologiilor inovatoare de ultrafiltrare și reciclare. Compania oferă servicii complete pentru tratarea apei, de la proiectare până la execuție și mentenanță pentru stațiile de epurare tip intelliBlO, precum și pentru stațiile de potabilizare intelliWATER, ambele fiind branduri proprii din portofoliul companiei.
Aflată în topul companiilor furnizoare de echipamente pentru tratarea apei din România, CVWATER se diferențiază prin puternica componentă inovativă la toate nivelurile tehnologice.
Interviu cu Cătălin Negoiţă, Director General CVWATER
Ce soluții tehnologice propuneți primăriilor pentru potabilizarea apei și pentru stocarea și distribuția de apă potabilă în localitățile din România?
Stațiile de tratare produse de CVWATER deservesc locuințele sau grupurile de locuințe în care alimentarea se face direct din pânza freatică, sau aducțiuni, dar deservesc și diferite sectoare ale industriei. Astfel, acestea se împart în două categorii: stații de tratare rezidențiale și industriale și stații de tratare comunale, municipale.
Procesul tehnologic de tratare a acestor tipuri de stații este alcătuit din: coagulare/floculare/oxidare/control Ph, amestecare rapidă, decantor lamelar, sistem multimedia filtrare, dezinfectare.
Concret, ce echipamente și servicii puteți oferi autorităților publice și ce tipuri de proiecte ați derulat în parteneriat public – privat?
Configurația standard pentru stațiile de potabilizare containerizate IntelliK este următoarea: pompa de alimentare, floculatorul (tubulatura de amestecare rapidă), pompe dozatoare și recipienți, stocare reactivă, debitmetre, decantor lamelar, filtre cu nisip, pompa pentru spălarea inversă și alimentarea bazinului de stocare, panou de comandă.
Dacă ar fi să ne referim la principalele proiecte derulate în parteneriat public-privat aș enumera proiectele din localitatea Săucești, jud. Bacău: Stație de tratare a apei, Q = 80 mc/h, din localitatea Bârsana, jud. Maramureș: Stație de tartare apă de suprafață, Q = 50 mc/h, din localitatea Negrești Oaș, jud. Satu Mare: Stație de tratare apă de suprafață, Q = 15 mc/h, din localitatea Iod, Borzia și Răstolița, jud. Mureș: Stații de tratare apa, containerizate Q = 5 mc/h, Q = 3 mc/h și Q = 12 mc/h.
Care sunt beneficiile stațiilor de epurare cu membrane ultrafiltrante și de ce le recomandați clienților dumneavoastră?
Tehnologia se bazează pe un proces de ultrafiltrare realizat prin intermediul unor casete de membrane imersate, amplasate după etapa de tratare biologică. Apa curată este separată de nămol, gravitațional sau prin vacuum din bazinele de filtrare.
Avantajele tehnologice sunt: calitatea superioară pentru apa filtrată (< NTPA001), bacteriile sunt eliminate în proportie de 99% din apă prin utilizarea membranelor ultrafiltrante – dimensiune pori = 0.04 μm), durata de viață ridicată (durata de utilizare pentru bazinele din oțel emailat este > 40 de ani), bazinele din oțel emailat reprezintă rezistență la abraziune și rezistență chimică sporită (pH:2-13), durata de viață pentru membranele ultrafiltrante de aproximativ 15-20 de ani), consum redus de energie.
Apele reziduale netratate pot pune în pericol sănătatea cetățenilor și poluează lacurile, râurile, solul și apele subterane. Iar Comisia Europeană a solicitat României să respecte normele UE privind apele reziduale urbane (Directiva 91/271/CEE a Consiliului). Cum ajută tehnologiile pe care le propuneți la reducerea poluării apelor și protecția mediului?
Respectarea și implementarea standardelor internaționale de management în mod proactiv reprezintă pentru noi un obiectiv strategic de importanță majoră, în centrul preocupărilor noastre fiind: mediul, sănătatea și calitatea. Compania este certificată la cel mai înalt standard, implementându-se un sistem integrat de management: mediu, calitate, sănătate și securitate ocupațională.
Ce beneficii pot avea primăriile dacă aleg produsele și serviciile CVWATER?
Ne reprezintă atitudinea orientată către client prin dezvoltarea unui pachet integrat în domeniul tratării apelor (proiectare, vânzări, construcții și amenajări, finanțări, service și servicii after-sales). Printre avantajele constructive enumerăm: diminuarea perioadei aferente construcțiilor, construcții civile reduse, consum minim de apă, fundații ușor de construit, mentenanță minimală și simplă, operare facilă, tehnologii de ultimă generație, garanție prin contract, service și mentenanță, etc.
Pentru comenzi: www.cv-water.ro | water@cvw.ro | +40 (0)21.795.23.25 | +40 (0)21.796.94.45