Balog Elemér, primarul din Gănești explică cum a reușit să accelereze modernizarea comunei și cum a accesat fonduri europene și guvernamentale pentru investiții locale, direcționate către infrastructura de utilități, către infrastructura rutieră, dar și către proiecte educaționale.

Aflat la al doilea mandat, Balog Elemér a reușit să creeze condiţii de viaţă civilizate pentru cei peste 3511 de locuitori din satele Găneşti, Seuca, Păucişoara, Sub Pădure. Una dintre promisiunile primarului a fost ca până în anul 2021 toți locuitorii comunei să fie racordați la rețeaua de canalizare - inexistentă înaintea mandatului său.

Pe lângă lucrările pentru racordarea gospodăriilor care au început în anul 2018 și continuă în prezent, administrația locală a finalizat proiecte noi în domeniul infrastructurii, de la iluminatul public până la asfaltarea și modernizarea străzilor și a alocat fonduri pentru proiecte educaționale, dintre care construirea grădiniței Gănești cu program prelungit și modernizarea școlii gimnaziale ”Fogarasi Samuel” Gănești.

 

Ghidul Primariilor: Care au fost principalele provocări pe parcursul mandatului dumneavoastră de primar ?
Balog Elemér: Din păcate, înaintea mandatelor mele nu s-au realizat investiții în folosul comunității, neajuns pe care eu am încercat să îl corectez, construind de la zero.

 

G.P: Care au fost principalele realizări ale instituției în acești 4 ani ?
Balog Elemér: Principalele realizări ale ultimului meu mandat sunt finalizarea lucrărilor la rețeaua de canalizare menajeră în comuna Gănești - 24 km, plus 13 stații de pompare, asfaltarea drumurilor comunale – 11 km, imbunătățirea infrastructurii rutiere în comună, construirea Grădiniței cu program prelungit Gănești, proiect PNDR, în valoare totală de 1.334.580,26 lei, extinderea circuitului de iluminat public zona DC 79 Păucișoara si obținerea de fonduri UE pentru fermieri.

G.P: Aveți vreun regret referitor la acești patru ani, o inițiativă care v-ar fi plăcut să o duceți la bun sfârșit și nu ați reușit ?
Balog Elemér: Nu am regrete, însă birocrația ar trebui redusă, deoarece multe proiecte sunt greu de realizat din cauza actualei birocrații.

 

G.P: Care sunt principalele proiecte de investiții aflate încă în derulare ?
Balog Elemér: În prezent lucrăm la următoarele proiecte: modernizarea școlii gimnaziale ”Fogarasi Samuel” Gănești, modernizarea căminelor culturale Gănești și Seuca, asfaltarea drumului comunal Păucișoara – Sub Pădure – Ogra, construirea unui nou sediu administrativ, achiziționarea castelului Seuca.

G.P: Ce vă propuneți să realizați în următorii patru ani?
Balog Elemér: Îmi propun să asigur continuitatea proiectelor începute și să asigur permanența investițiilor locale.

G.P: Care au fost principalele surse de finanțare pe care instituția dumneavoastră le-a accesat pe parcursul mandatului ?
Balog Elemér:
Banii pe care i-am accesat pentru investiții au venit din Programul Național de Dezvoltare Rurală - PNDR, Administrația Fondului pentru Mediu - AFM și Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL.

 

G.P: Aveți vreun moment anume de pe parcursul mandatului care v-a rămas întipărit în minte ?
Balog Elemér: Un moment deosebit din timpul mandatului meu de primar  l-a reprezentat acordarea de către Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR)  a “Premiului de Excelență” pentru susținerea mediului rural românesc, în decembrie 2018, la Alba Iulia. Acordarea acestui premiu în cadrul Galei Centenare, în semn de apreciere pentru eforturilor depuse a reprezentat o motivație în plus pentru realizarea obiectivelor viitoare, aflate în faze avansate de implementare.