
Primăria Sohodol
33186 Vizualizări
Persoane din instituție
Primar: Sorin Constantin Corcheş
Viceprimar: Vasile Brezestean
Secretar General: Codruța Mihaela Mucea
Contabil: Ioana Geanina Crişan

Cuvântul primarului
Dacă dai valoare lucrurilor, locurilor și oamenilor, vei primi și tu valoare!
Frumusețea unică, oamenii prietenoși, harnici și darnici, fac din comuna Sohodol, locul cel mai sfânt, locul de acasă. Misiunea mea ca primar al acestei comune și misiunea noastră, a celor care-o locuiesc, rezidă în a dezvolta și consolida în continuare comunitatea pentru „noi” și pentru cei care doresc să ne calce pragul, având curiozitatea să cunoască oamenii și locurile de poveste ale acestui loc binecuvîntat.
Atitudinea, comunicarea, dorința permanentă de a realiza lucruri concrete, parteneriatul între administrație și cetățenii acestui loc sunt factori decisivi în creşterea calităţii vieţii și dezvoltarea comunității.
Nu pot afirma că obiectivele mele sunt unele simple de atins, dar totul e posibil, dat fiind faptul că am lângă mine oameni muncitori și unici.
Ca primar, permanent îmi doresc mai mult pentru comuna Sohodol, pentru moții acestei Țări de Piatră şi în acest sens îmi ofer în continuare, întreaga atenție și energie.
Numele localităților aflate în administrație
Bazeşti, Bilăneşti, Bobăreşti, Brădeana, Burzoneşti, Deconceşti, Dilimani, Furduieşti, Gura Sohodol, Hoanca, Joldişeşti, Lazuri, Leheşti, Lumineşti, Medreşti, Morăreşti, Muneşti, Năpăieşti, Nelegeşti, Nicoreşti, Peleş, Poiană, Robeşti, Sebişeşti, Sicoeşti, Simoceşti, Surdeşti, Toci, Valea Verde şi Vlădoşeşti
Așezarea geografică
Din punct de vedere geografic comuna Sohodol este situată în bazinul superior al râului Arieș în partea central a Munțiilor Apuseni, pe versantul sud-estic al Munțiilor Bihorului, cu Munții Gilăului la nord, cu Muntele Mare la nord-est și cu Munții Trascăului la sud-est.
Comuna Sohodol este formată din satele Băzești, Bilănești, Bobărești, Brădeana, Burzonești, Deoncești, Dilimani, Furduești, Gura Sohodol, Hoanca, Joldisești, Lazuri, Lehești, Luminești, Medrești, Munești, Năpăiești, Nelegești, Nicorești, Poiana, Robești, Sebisești, Sicoești, Sohodol (resedința), Surdești, Simocești, Toci, Valea Verde și Vladosești
Cum se ajunge in localitate
Din punct de vedere geografic, comuna Sohodol este situată în bazinul superior al râului Arieș, în partea central a Munțiilor Apuseni, pe versantul sud-estic al Munțiilor Bihorului, cu Munții Gilăului la nord, cu Muntele Mare la nord-est și cu Munții Trascăului la sud-est
Activitati economice si specifice zonei
Agricultura de subzistență
Exploatare marmură
Firme reprezentative:
SC Marmura Apuseni
Evenimente
Hramul Mănăstirii Poiana – Înalțarea Domnului
Specific zonal
Punctele forte și avantajele unice care se pot regăsi în comuna Sohodol sunt în primul rând istoria locului, tradițiile culturale, culinare, apoi se poate vorbi despre Existența unui potenţial de dezvoltare economică bun
Existența resurselor naturale
Existența unui potențial turistic
Existența produselor animaliere ecologice
Administraţia locală receptivă, activă, și deschisă pentru orice proiect privind dezvoltarea comunităţii
Pițăra (obicei pt copii mici înainte Crăciun), cetele de colindători, prăgșorul (la Pasti), năsăvăitul, joc la clacă etc…
Obiective turistice
Mănăstirea Poiana Sohodol cu hramul ,,Înălțarea Domnului ,, din satul Poiana
Rezervația naturală Peștera Lucia (1 ha)
Colectia MUZEALA Eugen Goia
Spațiul etnografic muzeal „De la moți adunate și-napoi la lume date”
Rezervația naturala Izbucul Hoanca
Rezervația naturală Peștera de Colt
Monumentul Eroilor din satul Sohodol
Facilități oferite investitorilor
Administrația locală își propune să ofere potențialilor investitori terenuri și infrastructură necesară obiectivelor economice ce vor fi implementate pe raza localității Sohodol. Suntem deschiși la crearea de parteneriate pentru atragerea forței de muncă necesare si la dezvoltarea unui mediu propice de afaceri.
Proiecte de investiții
Reabilitare și dezvoltare Școala Generală cu Clasele I-VIII Sohodol
Centru Comunitar Integrat din Comuna Sohodol
Proiectele de investiții propuse a fi realizate până la finalizarea acestui mandat sunt:
- modernizarea rețelei de drumuri din toată comuna
- dotarea școlii din comună cu echipamente și mobilier
- înființarea unui centru comunitar integral pentru persoanele vulnerabile
- instalarea în comună, unui sistem de iluminat inteligent
- achiziționarea unui cilindru compactor
- înființarea unui spațiu de joacă pentru copii
- modernizarea centrului comunei.
PRIMĂRIA SOHODOL în Ediția tipărită Ghidul Primăriilor
