Primăria Papiu Ilarian
32028 VizualizăriPersoane din instituție
Primar: Varo Levente
Viceprimar: Adorjan Francisc
Secretar General: Kupas Maria
Contabil: Creifelean Titiana
Numele localităților aflate în administrație
Papiu Ilarian, Dobra, Merişor, Ursoaia
Așezarea geografică
Comuna Papiu-Ilarian este situată în zona Colinelor Comlodului în zona nord-vestică a judeţului, sub zona "Câmpia Sărmaşului". Aşezarea izolată desparte centrele de atracţie (culoare de comunicaţii şi dezvoltare), reprezintă un impediment în dezvoltarea comunei
Din punct de vedere administrativ comuna Papiu Ilarian învecinează: în nord cu comuna Grebenişu de Câmpie, în est şi în vest cu comuna Sânger, în nord-vest cu comuna Zau de Câmpie.
Activitati economice si specifice zonei
Agricultură
Creşterea animalelor
Principalele activităţi şi ocupaţii, respectiv sursă de venit la cetăţenii comunei este agricultura, creşterea animalelor, şi câteva familii se ocupă şi de apicultură.
Evenimente
Simpozioane la monumentul lui Alexandru Papiu-Ilarian, precum şi tradiţionalul târg al "Rusaliilor" care se sărbătoreşte în localitate în fiecare an, de foarte mult timp
Obiective turistice
Posibilităţi de a crea zone de agroturism, comuna fiind înconjurată de păduri între ele existând poieni
Prelucrarea argilei
Construirea de ferme zootehnice
Fond de vânătoare
Facilități oferite investitorilor
Teren pentru construirea unor construcţii pentru micii întreprinzători
Fabrică de prelucrarea laptelui
Brutărie
Moară cu site
Propuneri pentru dezvoltarea turismului, fiind o zonă frumoasă şi adecvată în acest sens, la care cine face o investiţie în acest sens şi în această zonă, cu siguranţă va fi cu succes.
O altă oportunitate în această localitate, ar fi investiţia în întreprinderi mici şi mijlocii, pe profile de prelucrarea laptelui şi a cărnii, precum şi diferite activităţi meştesugăreşti.
Proiecte de investiții
PHARE: informatică, mobilier bibliotecă
Două din cele trei şcoli, în curs de reabilitare
Şcoală reabilitată prin programul Băncii Mondiale
A fost construit un Cămin Cultural cu o capacitate de 200 de locuri, precum şi sediu nou pentru Primărie în acelaşi imobil, lucrare ce se află intr-o fază de mici finisaje până la finalizarea investiţiei
A fost accesat un program de finanţare externă P.N.D.R măsura 322, la care am optat la Modernizare reţea stradală, Construire unui cămin pentru persoane vârstnice, cât şi organizarea " Târgul Rusaliilor."