Primăria Fântânele

17950 Vizualizări
Tip: Comuna
...

Persoane din instituție

Primar:Ionel Stelian Pîrvan
Viceprimar: Steluța Peia 
Secretar General: Dana Alexandra Drăgoi 
Contabil: Felicia Crivacu 

Cuvântul primarului

Întotdeauna am crezut în valoarea omului și în puterea echipei. Succesul unei echipe este determinat de implementarea cetățenilor, devotamentul primarului față de comunitate și sprijinul venit din partea Consiliului Local Fântânele.
Dumneavoastră, bunicii sau părinții noștri, tineri și copii din Fântânele, sunteți cei care ne  spuneți ce nevoi aveți. Fiecare cetățean merită condiții mai bune de viață cu apă și canalizare, cu drumuri asfaltate, cu grădinițe și școli renovate, conectate la tehnologia actuală.

Așezarea geografică

Județul Teleorman este situat în partea de sud a țării, în zona centrală a Câmpiei Române, la intersecția dintre paralela 44° nord și meridianul 25° est, teritoriul său fiind încadrat de județele Argeș și Dâmbovița la nord, Giurgiu la est și Olt la vest.
Extremitatea sudică a județului este delimitată de fluviul Dunărea, care constituie granița României cu Bulgaria. Vecinătatea fluviului Dunărea reprezintă unul dintre atuurile județului, constituind un potențial vector de dezvoltare, prin oportunitățile de cooperare transfrontalieră cu Bulgaria.
 

  • Suprafață: 4692 ha
  • Intravilan: 223 ha
  • Extravilan: 4229 ha
  • Populație: 1801
  • Gospodării: 647
  • Nr. locuințe: 647
  • Nr. grădinițe: 1
  • Nr. școli: 1
  • Activitati economice si specifice zonei

    Zonă tradițional subdezvoltată, dar cu întinse suprafețe agricole, care pot sta la baza dezvoltării unei agriculturi specializate pe anumite tipuri de culturi, corespunzătoare condițiilor pedologice din regiune.
    Condițiile naturale favorabile de care dispune regiunea sud Muntenia, creează posibilitatea dezvoltării tuturor sectoarelor agricole, potențialul în acest domeniu fiind sprijinit și de întinsele suprafețe de câmpie acoperite cu soluri fertile din jumătatea sudică a regiunii.
    - caracteristicile reliefului nu permit dezvoltarea turismului decât sub forma creării unor baze de agrement (cu profil preponderet piscicol);
    - având un grad ridicat de fertilitate, solurile permit practicarea la scară largă a agriculturii, climatul temperat este de asemenea propice activităților agricole;
    Condițiile geografice și climaterice deosebit de favorabile ale zonei au determinat locuitorii să practice o serie de activități predominant agricole cum ar fi: cultivarea plantelor și creșterea animalelor.
    Comuna Fântânele este situată într-o zonă de câmpie, ceea ce favorizează prezența culturilor: grâu, porumb, floarea soarelui, plante tehnice. În comuna Fântânele, zona viticolă este reprezentaă prin soiuri hibride, pomicultura este compusă din: meri, peri, vișini, caiși, pruni, iar legumicultura este compusă din: roșii, ardei, castraveți, ceapă, varză, vinete, dovleci, cultivate în gospodării pentru consumul propriu.
    Industria este reprezentată în comună de către societăți comerciale grupate pe diverse domenii: agricultură, zootehnie, comerț, creșterea albinelor.

     

     

    Evenimente

    Ziua comunei - 19 aprilie
    Hramul bisericii - 15 august

    Obiective turistice

    Biserica Adormirea Maicii Domnului
    Monumentul eroilor 1916-1918
    Monumentul eroilor - Răscoala de la 1907
    Fluviul Dunărea

    Facilități oferite investitorilor

    Comuna Fântânele dispune de o serie de rețele și echipamente tehnico-edilitare caracterizate printr-un grad de acoperire a teritoriului.
    Electricitate - 100%
    Apă potabilă
    Telefonie fixă, mobilă, internet
    Principalele căi de acces în comună:
    Drumul Național 51A
    Comuna Fântânele se află poziționată în apropiere de orașe importante, ceea ce îi sporește potențialul:
    Turnu Măgurele 50 km;
    Alexandria 45 km;
    Zimnicea 10km.
    Oportunități:
    Punctele forte și cele slabe sunt legate de comună și de strategiile acesteia și de modul cum se compară cu concurența. Oportunitățile și amenințările vin dinspre mediul de piață și din direcția concurenței, de regulă sunt factori asupra cărora zona în general nu are nici un control.
    ​Posibilitatea accesării unor programe de finanțare guvernamentale pentru reconversie profesională și crearea de noi locuri de muncă pentru șomeri;
    Punerea la dispoziție de terenuri și spații din comună care pot fi folosite pentru dezvoltări antreprenoriale;
    Programe guvernamentale pentru încurajarea inițiativelor locale, în special în domeniul dezvoltării zootehnice și a infrastrucurii aferente.

    Proiecte de investiții

    Rețea de canalizare şi staţie de epurare - finalizat
    Asfaltare străzi comunale
    Amenajarea a 2 locuri de joacă pentru copii
    Înființare rețea distribuție gaze naturale
    Reabilitare termică la școala gimnazială Fântânele
    Reabilitare sistem alimentare cu apă

    Afaceri Locale