Primăria Cugir

39851 Vizualizări
Tip: Oras
...

Persoane din instituție

Primar: ing. Adrian Ovidiu Teban 
Viceprimar: Călin Furdui 
Secretar General: Otilia Băluţiu
Contabil: Adriana Ştefănuţ

imagine primar

Cuvântul primarului

Prin intermediul acestei pagini ne-am gandit să furnizam o privire de ansamblu asupra autoritatilor locale ale oraşului Cugir: administratie publica, servicii publice locale, unitati de învatamant, de cultura, de divertisment, firme, etc.  
Credem că informaţiile cuprinse in aceast site sunt de folos atât nouă, celor care locuim in Cugir, pentru ca putem gasii rapid o institutie sau o organizatie, cat si vizitatorilor orasului nostru, care pot gasi aici majoritatea informatiilor de care au nevoie, cand vin pentru prima data in Cugir. 
Acest material dorim să fie un prim pas pentru promovarea Cugirului in randul celor care ne viziteaza orasul, un mic dictionar in care oricine poate gasi cele mai importante date de contact pentru autoritatile si firmele reprezentative ale orasului.

Al dumneavoastră,
Primar,
​Ing. Adrian Teban

Numele localităților aflate în administrație

Bocșitura, Bucuru, Călene, Fete, Goașele, Mugești, Vinerea

Așezarea geografică

Teritoriul oraşului Cugir ocupă partea de sud-vest a judeţului Alba, oraşul propriuzis fiind aşezat în partea nordică a acestui teritoriu.
Din punct de vedere geografico-matematic, localitatea se află la intersecţia paralelei de 45' 49' latitudine nordică cu meridianul de 23' 34' longitudine estică, situându-se la 15 km sud de Valea Mureşului, la 25 km est de Orăştie şi 35 km sud-vest de Sebeş.
Oraşul Cugir este situat în zona de contact a culoarului depresionar al Orăştiei cu Munţii Şureanu, într-un cadru natural deosebit de pitoresc, la o altitudine de 300m faţă de nivelul mării.
Şoseaua naţională şi calea ferată Bucureşti-Arad se ramifică în dreptul comunei Şibot spre sud trecând prin localitatea Vinerea de unde ambele se îndreaptă paralel cu râul Cugir, spre oraşul Cugir.
​Oraşele capitală de judeţ apropiate Cugirului sunt:
- Municipiul Alba-Iulia - 45 km sud-vest, 
- ​Municipiul Sibiu - 97 km,
- Municipiul Deva - 45 km,
​- Municipiul Cluj-Napoca - 149 km.

  • Populație: 25950
  • Activitati economice si specifice zonei

     

    Profilul economic al orașului este preponderent industrial. Factorul decisiv în dezvoltarea economică a Cugirului a fost din cele mai vechi timpuri activitatea de prelucrare a metalelor. În anul 1799 se creeaza prima unitate industrială importantă în zonă. În anul 1906 se construiește calea ferata Şibot- Cugir, iar în anul 1911 se realizeaza barajul și aducţiunea de apă de pe Râul Mic, prin care se realiză și energia electrică pentru industrie. 
    În prezent la S.C. U.M. Cugir S.A. se realizează mașini-unelte, produse electro-casnice, produse ale industriei de apărare, fuse textile, scule și desigur repere pentru automobilul "Mercedes - A Klasse". Produsele uzinei au fost bine apreciate pe piața internă și pe cea externă. 
    Trebuie remarcată deasemenea, forța de muncă existentă cu o înaltă calificare în domeniul tehnic, care datorită procesului de tranziție al uzinei este insuficient exploatată în prezent.

     

    Afaceri Locale