Primăria Craiva
39154 Vizualizări
Persoane din instituție
Primar: Ioan Coșa
Viceprimar:
Secretar General: Ovidiu Florin Puf
Contabil: Florena Amalia Bociort

Cuvântul primarului
” Craiva este una dintre comunele României binecuvântate de Dumnezeu prin așezarea geografică, varietatea geologică, botanică și faunistică, dar și cu oamenii ei onești și minunați.
Eu sunt binecuvântat de Dumnezeu pentru că sunt primarul ales al comunei Craiva, cu oameni harnici și cinstiți, oameni care și-au pus destinele lor în mâinile mele. De la început am fost conștient că administrația locală are datoria morală să propună și să implementeze programe care vor duce la realizarea misiunii noastre. În aceste condiții, de când mi-ați acordat încrederea dumneavoastră, sprijinit de Consiliul local, am inițiat proiecte prin care se va schimba în bine calitatea vieții locuitorilor comunei Craiva. Promit însă, că nu ne vom opri aici.
Împreună vom crea condiții cât mai apropiate de normalitate, de cerințele prezente din cadrul întregii comunități, aici, la noi acasă, în comuna Craiva.
Datorită faptului că m-ați sprijinit atunci când a fost nevoie și pentru că realizați ce presupune alinierea la comunitățile prospere și dezvoltate, vreau să vă mulțumesc și să vă asigur că ne vom bucura împreună de fiecare proiect finalizat și de fiecare pas făcut spre a ne atinge obiectivul.
Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de mine!” Primar, Coșa Ioan
Numele localităților aflate în administrație
Craiva, Chislaca, Coroi, Maraus, Rogoz, Stoineşti, Susag, Siad, Talmac, Ciunteşti
Așezarea geografică
Comuna Craiva este situată în zona de contact a câmpiei înalte a Susagului cu Dealurile Mărăuşului şi Munţii Codru-Moma, pe cursul râului Sartiş, având o suprafaţă administrativă de 11490 ha. Din punct de vedere administrativ, în componenţa comunei intră zece sate: Craiva – sat reşedinţă de comună situat la o distanţă de 85 km faţă de municipiul Arad, Chişlaca, Ciunteşti, Coroi, Mărăuş, Rogoz de Beliu, Stoineşti, Susag, Șiad şi Tălmaci. Comuna este amplasată în N-E județului Arad, învecinată cu comunele Beliu, Hășmaș, Apateu, Cermei și este limitrofa județului Bihor, dar și distanța de aproximativ 60 de km de stațiunea balneoclimaterică Băile Felix, precum la aceiași distanță și de stațiunea Moneasa din mijlocul munților Codru Moma.
Localizarea este în zona de contact a Câmpiei Cermei cu dealurile Codru Moma, pe cursul superior al râului Sartis
Cum se ajunge in localitate
Centrul comunei este traversat de Drumul Județean 792A, putându-se ajunge aici cu autoturisme private sau mijloacele de transport public în comun ale CTP Arad.
Activitati economice si specifice zonei
Agricultură
Silvicultură
Firme reprezentative:
Berceana SRL
Foresta SRL
Lavanda Farm SRL
Produse locale:
Pâinea de Craiva
Evenimente
Ziua Eroilor – 14 Septembrie – Troița din Siad
Specific zonal
Agricultura, cultivarea cerealelor, creșterea animalelor, precum și desfășurarea unor activități în domeniul forestier. Păstrarea dansurilor populare tradiționale specifice zonei, prin echipa de dansuri locale ”MOSTENITORII”,sub atenta administrare a domnului Vlad Jurca.
Obiective turistice
Biserica de lemn ”Buna Vestire” din Ciuntești
Poiana de Narcise din Susag
Facilități oferite investitorilor
Terenuri cu acces la drum judeţean 792A
Clădiri pentru depozitare sau producţie
Proiecte de investiții
Înființare rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Craiva, localitățile: Chislaca, Craiva și Coroi
Capele Funerare în localitățile Chislaca, Craiva și Susag
Supraveghere video a intrarilor/ieșirilor din comună și a zonelor intens circulate
Asfaltare DC 1 Susag-Motiori și DC 9 Maraus-Secaci, prin Programul Național ”Anghel Saligny”
Digitalizarea serviciilor din Primăria Craiva program finanțat prin AFIR
Reabilitare, modernizare și dotare ”Sediul de Primărie”, comuna Craiva
Construire ” SALĂ DE SPORT ” , în localitatea Craiva