Primăria Cordăreni

33957 Vizualizări
Tip: Comuna
...

Persoane din instituție

Primar: Constantin Cristian  DumitraÈ™
Consilier primar:  Claudia Dănilă 
Viceprimar: Ilie Gheorghescu
Secretar General: Cristina Lungu 
Contabil: Mariana Lungu 

Cuvântul primarului

Doresc să vă urez un călduros bun venit pe site-ul Comunei Cordăreni, unde veÈ›i găsi informaÈ›ii utile despre activitatea administraÈ›iei locale È™i lucruri interesante despre comună, în general. Sunt convins că site-ul nostru vă oferă o imagine cuprinzătoare despre diversitatea activităților care au loc în acest spaÈ›iu minunat numit Cordăreni. Un loc care se doreÈ™te tot mai prosper È™i mai modern, care este într-o continuă dezvoltare, dezvoltare pe care noi o sprijinim. Vizitând această pagina web, vă aÈ™teptăm să ne cunoaÈ™teÈ›i, să ne întelegeÈ›i, să ne fiÈ›i alături la sărbătorile de suflet, să ne amintim împreună trecutul, plănuind viitorul, sub semnul împlinirilor È™i realizărilor prezente. Pornind de la ideea că într-o societate deschisă È™i democratică, administraÈ›ia există pentru a servi cetățenii È™i, profitând de nivelul actual al dezvoltării tehnologiei, am creat acest site pentru a oferi pe de o parte transparenÈ›a totală È™i facilitarea accesului către autoritaÈ›ile locale cetățenilor comunei, iar pe de altă parte de a ne face cunoscuÈ›i È™i de a atrage atenÈ›ia oamenilor de pretutindeni asupra acestui loc deosebit.
Proiectele pe care le-am întreprins până acum È™i cele viitoare sunt făcute pentru a îmbunătăți viaÈ›a locuitorilor comunei. Datorită faptului că m-aÈ›i sprijinit atunci când a fost nevoie È™i pentru că realizaÈ›i ce presupune alinierea cu zonele dezvoltate, vreau să vă mulÈ›umesc È™i să vă asigur că ne vom bucura împreună de fiecare proiect finalizat.
Vă astept alături de mine!
Primar
Constantin - Cristian DumitraÈ™

Numele localităților aflate în administrație

Griviţa, Slobozia, Cordăreni

Așezarea geografică

Prezentarea principalelor caracteristici geografice ÅŸi istorice. În vechime localitatea era aÅŸezată într-o regiune de păduri de stejar numită "Dumbrava Înalta", păduri din care ÅŸi astăzi mai sunt 4 stejari multiseculari. Localitatea Cordareni datează cel puÅ£in din timpul lui Alexandru cel Bun, având o existenţă neîntreruptă până în zilele noastre. Numele aÅŸezării ar veni de la Andreico Cordarul. Cuvântul coardă se referă la firul împletit din cânepă sau păr care Å£ine întinse capetele unui arc. Simbol care se regăseÅŸte ÅŸi pe stema comunei. În anul 1826 Gheorghe von Gafenco, a carui amintire încă mai stăruia în memoria ţăranilor la începutul veacului XX, populează partea de jos a satului Cordăreni cu ruteni din Galitia astfel explicanduse numele de "Slobozia" astfel luând naÅŸtere satul Slobozia. După războiul de independenţă, urmare a improprietăririlor cu pământ va mai apăre, în două etape, un nou sat, GriviÅ£a, aici fiind aÅŸezaÅ£i, în apropierea vechiului iaz al Cordarenilor "Iazul lui Paun", ţărani din preajma Dorohoiului. Comuna Cordăreni este aÅŸezată în zona subcarpatică de nord a Moldovei, la o altitudine de 247 m. Cel mai înalt punct de pe raza comunei este Dealul Holm cu înălÅ£ime de 250 m. Prin Cordăreni trec ÅŸi paralelele de 48°10' latitudine nordică ÅŸi 26°40' longitudine estică. Comuna este aÅŸezată în partea de nord a centrului teritorial al judeÅ£ului BotoÅŸani, iar relieful se caracterizeză prin platouri, dealuri ÅŸi văi. Satul Cordăreni este aÅŸezat în albia majoră, de o parte ÅŸi de alta a pârâului Ibăneasa, iar satul GriviÅ£a este aÅŸezat pe platoul numit "Dealul Iazului lui Păun". La est comuna este străjuită de Dealul Holm, iar principalele ape de pe teritoriul comunei sunt pârâul Ibăneasa ÅŸi pârâul Boilor. Tipurile zonale de soluri identificate pe teritoriul comunei sunt cernoziomul levigat cu diferite grade de eroziune, cernoziomul puternic levigat ÅŸi soluri brun roÅŸcate de pădure. În general natura solului este favorabilă agriculturii.

  • Suprafață: 4153 ha
  • Intravilan: 473 ha
  • Extravilan: 3680 ha
  • PopulaÈ›ie: 1729
  • Gospodării: 975
  • Nr. locuinÈ›e: 1033
  • Nr. grădiniÈ›e: 1
  • Nr. È™coli: 1
  • Activitati economice si specifice zonei

    Agricultură tradiţională individuală
    Cultura pomilor fructiferi
    CreÅŸterea animalelor
    Pescuit
    Silvicultură
    Viticultură

     

    Industrie mică
    Prelucrarea lemnului
    Prelucrarea pieilor de animale
    Prelucrarea laptelui
    Comerţ
    Tinichigerie

     

    Evenimente

    Datini și obiceiuri de iarnă
    Șezătorile iernii
    Ziua eroilor- sărbătorita în fiecare an,în prima duminică după Sărbatoarea Înalțării Domnului.

    Obiective turistice

    Monumentul eroilor căzuÅ£i în cele două războaie mondiale
    Dealul Holm cu cei cinci stejari seculari
    Cabana de la pădurea Cordăreni - Făzănărie
    Fanfara "Stejarul" de la Cordăreni şi Ansamblul Cordareanca
    Datini ÅŸi obiceiuri bine conservate
    Muzeul Satului din Slobozia

    Facilități oferite investitorilor

    SpaÅ£ii de închiriat
    Taxe ÅŸi impozite reduse
    Sprijin în eliberarea actelor administrative
    Teren extravilan disponibil
    Forţă de muncă disponibilă
    Oportunități:
    Teren agricol pentru: arendat, concesionat, vânzare-cumpărare

    Proiecte de investiții

    Proiecte in derulare:
    "Extinderea reÈ›elei de alimentare cu apa în comuna Cordăreni, judeÈ›ul BotoÈ™ani"
    ”Modernizare Școala Gimnazială Nr. 1 Cordăreni din comuna Cordăreni, judeÈ›ul BotoÈ™ani”
    ”Construire dispensar comunal cu cabinete medicale specializate È™i locuință de serviciu medic, în comuna Cordăreni, judeÈ›ul BotoÈ™ani” Proiecte propuse
    ”Modernizare infrastructură rutieră în satul GriviÈ›a, comuna Cordăreni, judeÈ›ul BotoÈ™ani”
    ''Modernizare iluminat public în comuna Cordăreni, judeÈ›ul BotoÈ™ani”
    ”Extinderea reÈ›elei de canalizare în comuna Cordăreni, judeÈ›ul BotoÈ™ani”

    Afaceri Locale