Primăria Brusturi
38208 VizualizăriPersoane din instituție
Primar: Radu Daniel Grava
Viceprimar: Mircea Roman
Secretar General: Marina Victoria
Contabil Sef : Miclăuș Florin Vasile
Administrator Public: Serciu Cristian Oros
Așezarea geografică
Comuna Brusturi este asezata la NE de municipiul Oradea, la 35 km, si la 12 km de soseaua E 60 Oradea-Cluj. Tot in directia NE de la soseaua E 60 se ramifica, din satul Uileacu de Cris, drumul judetean 767 care trece prin comuna Brusturi spre Derna, Voivozi si mai departe spre Marghita.
Comuna Brusturi este asezata in Depresiunea Vaii Ghepesului, la poalele muntilor Plopisului, avand in partea de NE dealurile Plopisului, la N comuna Derna, la NV comuna Spinus, la V comuna Sirbi si la S comuna Tileagd.
Depresiunea Vaii Ghepesului incepe la poalele dealurilor Plopisului si brazdeaza comuna Brusturi pe o lungime de 10 km avind o latime de 0.5 km in zona montana satul Cuiesd si 2 km in aval de vecinatate cu comuna Spinus.
Activitati economice si specifice zonei
Agricultura
Cresterea animalelor
Comert
Agricultura
Facilități oferite investitorilor
Ca oportunitati de afaceri in comuna mentionam urmatoarele:
Satul Picleu: zona Farcasa strabatuta de paraul Valea Farcasa, cu multe izvoare cu apa, avand o lunca de circa 4 km, inconjurata de mari paduri seculare. Aerul curat, cu un pitoresc cum rar se intalneste, intr-o liniste deplina, zona valea Farcasii este o oportunitate deosebita pentru agroturism Varasau, un sat mic cu aceleasi caracteristici, exista o cabana a Ocolului Silvic Marghita.
Satul Loranta la o altitudine de circa 400 de metri cu multe culmi si vai, zona arata ca o depresiune care poate fi incadrata intr-un tablou ca un original plai mioritic.
Din punct de vedere al zonelor pentru turism satesc putem aprecia zona Valea Fanetelor de la Picleu, zona Farcasa, unde se pot construi case de vacanta pentru agrement si odihna, prin valorificarea peisajului natural cumulat cu un traseu potential de circulatie turistica de tranzit, putand avea in vederea exploatarii din Tatarus. In toate aceste zone se pot construi adevarate sate de vacanta, de agrement si turism si totul fara prea multe investitii.
Exista o vasta posibilitate pentru partii de schi. Se pot forma multe itinerare si trasee pe dealurile din jur si prin padurile invecinate