Primăria Ţiţeşti
13456 Vizualizări
Persoane din instituție
Primar: Gheorghe Savu
Viceprimar:Gheorghe Duțulescu
Secretar General: Ileana Cristina Grab
Contabil: Georgiana Dinescu

Cuvântul primarului
DRAGI CONCETĂȚENI,
A fi primarul unei comunități, înseamnă a-ți asuma responsabilitatea pentru liniștea casei fiecăruia, pentru că binele tuturor reprezintă imaginea binelui comunității. Mă gândesc la vorbele înțelepte ale bătrânei din Moara cu noroc- ”Omul sa fie mulțumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogația, ci liniștea colibei tale te face fericit". Așadar, eu îmi asum să veghez pe cât pot la pacea caselor dumneavoastră, dar și la bunăstarea comunității căreia îi aparținem de multă vreme.
A fi primarul acestei comunități mai înseamnă să fiu punte între trecut și prezent, și pe această punte neșubrezită să crească destinul copiilor nostri. Lor trebuie să le răspundem de ce costumul nostru popular se poartă doar ocazional, de ce vorbim doar la aduceri-aminte de meșterii cojocari și cizmari ai locului, de țesătoare și de rotari, olari, sobari, dogari. Doar de eforturile noastre laolaltă depinde să reînviem Târgul Moșilor, așa cum era altădată sau tradiția locului numit nu demult La han. Nu vorbesc despre reinventarea tradiției, ci despre dezgroparea ei de sub noianul acestor timpuri sumbre. Mă întreb câți dintre noi mai vin spre locurile natale pe Calea Sării sau pe Calea Buții…
Dragi concetățeni, istoria locurilor nu trebuie să se oprească la noi. Bătrânii nostri duși de mult nu sunt chipuri neclare sau documente îngălbenite de vremi, nu sunt doar fişe biografice, date de naştere şi de moarte. Sunt prezenţe vii care ne însoţesc în fiecare moment. Ramificațiile genealogice şi analiza atentă a istoriei nu sunt aduse în discuţie din vanitate sau din vreo pasiune de colecţionar, ci pentru că pot lumina, aşa cum puţine alte urme ale istoriei pot face, un complex întreg de instituţii, de raporturi sociale şi de mentalităţi. Acumularea de memorie este un capital care se poate transforma în competenţă, onestitate şi demnitate.
Ce putem face? Fiți alături de mine în întoarcerea spre cei care ne-au lăsat lumina în cerdacul caselor, ca să o dăruim cu demnitate copiilor nostri !
Primar,
SAVU GHEORGHE
Numele localităților aflate în administrație
Țițești, Bucșenești-Lotași, Cismea, Valea Stânii și Valea Mănăstirii
Așezarea geografică
Comuna Ţiţeşti este situată în partea de nord-est a judeţului Argeş, la o distanţă de 20 km de Municipiul Piteşti. Ea poate fi ușor identificată chiar pe harta lumii deoarece se află la întretăierea unor importante coordonate geografice - paralela 45° latitudine nordică și meridianul 25° longitudine estică (acest punct marchează jumătatea distanței dintre Ecuator și Podul Nord, dar și jumătatea distanței dintre vestul și estul Europei - Oceanul Atlantic respectiv Munții Urali)
La o altitudine de 330 m comuna Țițești este străbătută de DN 73, Pitești-Câmpulung-Muscel-Brașov, între km 16,600 și 20,600.
Comuna are o suprafață totală de aproape 25 kmp și un perimetru de aproximativ 38 km.
Comuna este atestată documentar din anul 1622.
Activitati economice si specifice zonei
Dogăritul
Confecţionarea de coşuri şi mături
Producția de rezervoare, cisterne și containere metalice
Producție de piese, componente și accesorii pentru autovehicule
Producție de echipamente și instalații de ridicat și manipulat
Producție mase plastice
Prelucrarea și exploatarea lemnului
Croitorie
Balastiere
Stații de betoane
Firme reprezentative:
Piroux Industrie România SRL
Haulotte Arges SRL
Cor. Tubi SRL
Delta Invest SRL
Sogefi Air & Cooling SRL
Pavone SRL
Evenimente
Ziua comunei - 24 iunie
Program cultural bogat ocazionat de aniversarea celei de a X-a ediție a Zile comunei, dedicat împlinirii a 395 de ani de la prima atestare documentară a localității. Manifestările cultural - artistice și sportive de anvergură, inițiate și organizate de Primăria Țițești, Consiliul Local Țițești, Căminul Cultural și Școala I.C. Lăzărescu, cu suportul generos al unor companii importante de pe raza localității, se vor desfășura în perioada 12-25.06.2017 și vor beneficia de prezența unor artiști și ansambluri artistice de notorietate care vor prezenta programe de înaltă ținută culturală și spirituală.
Obiective turistice
Mănăstirea Valea - monument istoric (secolul XVI)
Biserica Bucșeneşti-Lotaşi - monument istoric (secolul XVI)
Facilități oferite investitorilor
Acces la utilităţi (ape, gaze, energie electrică, telefonie mobilă/fixă, cablu)
Infrastructură rutieră (drumuri asfaltate)
Disponibilitate forţă de muncă calificată și necalificată
Infrastructură utilități/Servicii publice comunitare funcționale:
Alimentare cu gaze și apă
Iluminat public
Colectare și transport deșeuri municipale
Proiecte de investiții
Sistem public de supraveghere/monitorizare video în comuna Țițești - proiect social cu posibilitate de extindere ulterioară facilă și cu costuri reduse - în curs de implementare
Modernizare (asfaltare) DC 84 în zona "Monument", sat Țițești - în curs de realizare
Execuție stații autobuz/maxi-taxi - în curs de realizare
Execuție rețea de canalizare
Apărare de mal din gabioane pe pârâul Valea Mănăstirii în punctul "Golești", sat Țițești, L = 1300 m - realizat