Primăria Întorsura
35559 Vizualizări
Persoane din instituție
Primar: Marin Cioi
Viceprimar: Ionut Daniel Stanciu
Contabil: Iordache Florin

Cuvântul primarului
Dragi locuitori ai comunei Întorsura,
Am pornit împreună, în iunie 2016, pe un drum al schimbării. De la schimbarea feței frumoasei noastre comune la schimbarea de mentalități a fost doar un mic pas. Am promis, atunci când vremelnic am preluat cârma comunității noastre, că voi da dovadă de transparență și deschidere față de fiecare cetățean. Am promis că voi dezbrăca haina politică și voi face administrație și cred că, în timp, am dovedit fiecăruia că sunt un om de cuvânt, care își respectă cu strictețe promisiunile.
Am demarat proiecte frumoase la nivelul Primăriei Întorsura și, alături de colegii mei din administrația publică, am făcut tot ce am știut mai bine pentru a aduce bani și investiții în comunitatea noastră. Am promis că nu mă voi schimba și nu cred că m-am schimbat: sunt același om simplu, același fiu al comunei Întorsura care își dorește, la fel ca fiecare dintre voi, să ne fie tuturor mai bine.
Dacă te-ai născut în aceste locuri, oriunde te poartă pașii în lumea largă, mereu vei simți nevoia să revii acasă. Așa cum m-am întors eu, la casa în care m-am născut și am crescut, la fel s-au întors mulți dintre concetățenii noștri și sper să se întoarcă și mai mulți, în viitor.
Dorința mea a fost și este aceea de a crea condiții cât mai bune de trai pentru fiecare dintre noi, de a construi ceea ce administrațiile anterioare nu au putut sau nu au vrut să facă, de a avea cu toții o viață mai bună decât am avut înainte.
S-au scurs mai bine de opt ani de când ați ales schimbarea și, în curând, veți fi chemați din nou la vot. Atunci când veți alege, alegeți pentru binele comunei Întorsura și pentru binele fiecăruia dintre noi, e tot ce îmi doresc. Să avem cu toții o viață cât mai frumoasa aici, acasă, în această comună care face cinste !
Eu sunt mândru de fiecare dintre voi și sunt mândru să spun că sunt întorsurean, că aparțin comunei Întorsura, această comună cu oameni mândri și buni la suflet, cu oameni ospitalieri și cu o mulțime de obiceiuri pe care le păstrăm cu sfințenie din strămoși.
Dumnezeu să ne ajute pe toți!
Așezarea geografică
Comuna Întorsura este situată în partea centrală a județului Dolj, la 35 km distanță de Municipiul Craiova şi la 7 km de drumul european Craiova- Calafat
Cum se ajunge in localitate
Localitatea este traversată de drumul județean 561F, și este localizată între comuna Ravovan și comuna Lipovu
Activitati economice si specifice zonei
Agricultură
Grădinărit
Creșterea animalelor
Comerț
Firme reprezentative:
Agrifarm S.R.L.
Papse Dar S.R.L.
Produse locale:
Cereale
Produse Lactate
Fructe și legume
Evenimente
Ziua comunei - în data de 21 mai a fiecărui an
Târg săptămânal în fiecare zi de joi
Specific zonal
Localitatea dispune de teren arabil fertil oricărei culturi cultivate, și este traversată de pârâul Jivan care ajută la dezvoltarea culturilor. De asemenea, localitatea dispune și de un islaz comunal care dezvoltă dorința oamenilor pentru creșterea animalelor
Obiective turistice
Plantația de Duzi
Biserica Otodoxă „Sfinții Constantin și Elena”
Biserica Ortodoxă “Sf. Ioan”
Facilități oferite investitorilor
Investiții în agricultură
Modernizarea infrastructurii
Suținerea tinerilor din partea autorităților locale pentru atragerea fondurilor europene
Parc fotovoltaic
Lac de acumulare sau piscicol (iaz piscicol)
Finalizare alimentare cu apă, investitie începută în 2012
Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde - piste pentru biciclete în preajmea Plantației de Duzi
Construcție nouă pentru dispensarul uman
Extindere sistem de supraveghere
Continuarea asfaltării la cei 11.5 km asfaltați initial, pe următoarele strazi: Str. Pascu, Str. Cazangiului, Str. Velea George, Str. Tircomnicu, Str. Decebal, Str. Dinut Ioana, Str. Dinut Bebe, Str. Dragoianu Ionel, Str. Surugiu Ilie, Str. Dinut Gheorghe, Str. Breazu Ion, Str. Cornea Ion, Str. Sosa Fane, Str. Robului, Str. Surcelului, Str. Gradinitei)
Centură ocolitoare prin partea de nord a comunei
Amenajare centrul de permanentă
DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR ȘI A UNITĂȚILOR CONEXE DIN UAT Comuna ÎNTORSURA, JUDEȚUL Dolj''în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C15: Educație, Obiectiv Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe
Cadastrarea a peste 1 mie hectare teren extravilan realizată in cadrul contractelor de inregistrare sistematica a imobilelor ( Programul National de Cadastru si Carte Funciara)
Proiecte de investiții
Parc fotovoltaic
Lac de acumulare sau piscicol (iaz piscicol)
Finalizare alimentare cu apă, investiție începută în 2012
Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde - piste pentru biciclete în preajmea Plantației de Duzi
Construcție nouă pentru dispensarul uman
Extindere sistem de supraveghere
Continuarea asfaltării la cei 11.5 km asfaltați initial, pe următoarele strazi: Str. Pascu, Str. Cazangiului, Str. Velea George, Str. Tircomnicu, Str. Decebal, Str. Dinut Ioana, Str. Dinut Bebe, Str. Dragoianu Ionel, Str. Surugiu Ilie, Str. Dinut Gheorghe, Str. Breazu Ion, Str. Cornea Ion, Str. Sosa Fane, Str. Robului, Str. Surcelului, Str. Grădiniței)
Centură ocolitoare prin partea de nord a comunei
Amenajare centrul de permanență
Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din UAT comuna Întorsura, județul Dolj- în cadrul planului național de redresare și reziliență al României, componenta C15: educație, obiectiv dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe
Cadastrarea a peste 1 mie hectare teren extravilan realizată în cadrul contractelor de înregistrare sistematică a imobilelor ( Programul Național de Cadastru și Carte Funciară)