
Waterboyz aduce pe piață un produs cu adevărat revoluționar: patinoarul ecologic artificial cu zero costuri la electricitate și apă. Patinoarul livrat și montat de Waterboyz folosește o tehnologie ecologică care elimină în totalitate consumul de energie și apă al patinoarelor convenționale. Reprezintă o soluție excelentă pentru reducerea considerabilă a costurilor de funcționare și întreținere, oferind posibilitatea de a funcționa 365 zile pe an.
Waterboyz oferă, de peste 10 ani, locuri de joacă României, alături de servicii complete de achiziție, suport, instalare, consultanță și mentenanță.
Fiind un promotor al inovației, echipa Waterboyz și-a propus să depășească mereu așteptările beneficiarilor și a implementat proiecte inedite, precum:
• Prima plajă cu patinoar ECO din Europa care se află în România, în stațiunea Olimp, la Novum By The Sea.
• Primul și cel mai mare parc gonflabil întins pe 6000 mp care se află tot în România, în Pădurea Jurasică din centrul stațiunii Neptun.
Ghidul Primăriilor a stat de vorbă cu George Toda, CEO Waterboyz România pentru a afla care sunt avantajele pe care le oferă patinoarul ecologic artificial față de patinoarul convențional și cum pot administrațiile locale să implementeze această soluție de agrement independentă energetic.
Interviu cu George Toda, CEO Waterboyz România
Știm că Waterboyz a adus în premieră în România o tehnologie inovatoare pentru patinoare ecologice artificiale care funcționează în toate cele 4 anotimpuri din an. Explicați-ne pe scurt tehnologia care se se află în spatele acestor patinoare sintetice ecologice artificiale.
Suntem pasionați de tehnologie, motiv pentru care investim constant în echipamente și produse inovatoare. Atracția principală a momentului este patinoarul ecologic conceput pentru a fi folosit în toate anotimpurile, soluție care oferă rezistență la abraziune, răspunde la temperaturi cuprinse între -80°C și +100°C datorită unui proces unic de fabricație și a unui sistem de asamblare patentată, având o durată de viață de peste 20 de ani. Panourile sunt fabricate dintr-un material special care se autolubrifiază prin uleiuri de înaltă puritate, iar experiența de glisare este cât se poate de autentică. Toate acestea fără apă și fără alimentare la electricitate.
Anul trecut, Waterboyz România a marcat o premieră europeană și a instalat primul patinoar ECO sintetic pe plaja privată a resortului Novum By the Sea, în stațiunea Olimp. Povestiți-ne despre acest proiect inedit.
Atunci când ne gândim la patinoar, ne gândim la iarnă, frig, târgul de Crăciun și la haine groase. Câți dintre noi nu am visat să patinăm pe timpul verii, în tricou și pantaloni scurți? Iubim provocările, motiv pentru care am acceptat să amplasăm primul patinoar ecologic pe plaja privată Novum By the Sea. Patinoarul are o suprafață de 500 mp, poate fi utilizat de 150 persoane concomitent și este perfect pentru copii, pentru că se pot folosi de accesoriile ajutătoare - ursuleți și pinguini.
Cum poate fi replicat în alte comunități proiectul derulat pentru Novum By the Sea?
Patinoarul ecologic artificial este o soluție accesibilă tuturor, poate fi amplasat în orice zonă geografică, singura condiție este ca terenul să fie plan și nivelat. Fie că este vorba despre resorturi, parcuri publice sau private, târguri, evenimente locale, patinoarul ecologic atrage ca un magnet atenția publicului și aduce bucurie comunității, indiferent de anotimp. Oferim soluții de închiriere pentru comunitățile care doresc organizarea de târguri de Crăciun, sărbători, bâlciuri, concerte și alte evenimente desfășurate pe tot parcursul anului dedicate în mod special localnicilor și turiștilor.
Ce avantaje oferă patinoarul ecologic față de patinoarul convențional?
Un mare avantaj al patinoarul ecologic artificial este acela că nu are nevoie de o sursă de electricitate și nici de apă pentru funcționare, precum patinoarul convențional. Poate fi amplasat oriunde, funcționează în toate cele 4 anotimpuri, 365 zile/an. O altă diferență față de patinoarul clasic este aceea că suprafața de alunecare este formată din panouri asamblate ca un puzzle, iar întreținerea este extrem de ușoară, având costuri foarte reduse. Un alt avantaj este acela că poate fi montat și dat spre utilizare în aceeași zi (o suprafață de maxim 120 mp poate fi gata într-o singură zi). În plus vine cu o garanție de funcționare de 10 ani.
Care sunt tendințele actuale pentru patinoarele ecologice artificiale în Europa? Cum credeți că va arăta viitorul acestei tehnologii în România?
Comunitățile din Europa acordă o atenție sporită acțiunilor climatice, consumului și producției responsabile. Viitorul sună verde iar echipa Waterboyz aduce soluții pe termen lung, care să vină în susținerea protejării naturii. În prezent, consumul mare de energie electrică, apa irosită din întreaga lume reprezintă un interes la nivel global. Fiecare comunitate alături de reprezentanții săi, stakeholderii, ONG-urile caută soluții pentru o natură mai curată. Patinoarul ecologic Waterboyz conține un amestec de polietilenă îmbogățită și alte elemente precum grafit, mărgele de sticlă. Datorită structurii sale moleculare, nu provoacă contaminare, nu generează praf sau vapori. Aditivii de lubrifiere care induc alunecarea au în compoziția lor uleiuri de aceeași natură cu cele utilizate în cosmetică. Patinoarul este reciclabil și așa cum am menționat anterior, nu are nevoie de conectare la curent și apă.
În cât timp considerați că își poate amortiza investiția într-un patinoar sintetic un investitor privat? Dar o primărie? Cum se pot amenaja aceste proiecte cu fonduri europene?
Din experiența clienților noștri, un patinoar care funcționează tot timpul anului se amortizează în mai puțin de un an, mare parte din venituri fiind înregistrate în perioada sărbătorilor. Oferim și varianta de închiriere, astfel venim în sprijinul primăriilor locale sau investitorilor privați. În cadrul măsurilor de finanțare cu bani europeni, unde sunt eligibile activitățile de agrement, produsul se încadrează cu brio ca obiect al achizițiilor, mai ales pentru că are această caracteristică ecologică.
Primăria din Hunedoara încearcă să reducă factura la energie cu o cincime, iar în Sebeș, patinoarul nelipsit în alte ierni, se pare că anul acesta nu va mai funcționa. Cum poate ajuta Waterboyz primăriile să-și atingă țintele de economisire?
În contextul actual, din ce în ce mai multe primării au în plan reducerea consumului de energie, aliniindu-se astfel la mișcarea europeană de consum responsabil. Salutăm inițiativa primăriilor și suntem pregătiți să oferim tot sprijinul necesar pentru instalarea patinoarelor independente energetic, pentru că distracția copiilor trebuie să continue.
Sunteți lideri de piață pe segmentul agrement și amenajări locuri de joacă. Ce alte produse care au schimbat dinamica locală oferiți comunităților?
În anul 2011, când am înființat Waterboyz, ne axam mai mult pe locurile de joacă modulare, echipamente gonflabile-tobogane și curse cu obstacole. Ne-am adaptat cerințelor, iar în prezent oferim o gamă variată de produse alături de simulări și proiectări în 3D, execuție și montaj. Mai mult decât atât, oferim afaceri la cheie și facem colaborări pentru proiecte cu fonduri europene. Ne-am adaptat pieței, ne-am extins și oferim României locuri de joacă de exterior și interior, jocuri electronice, amenajări de parcuri, precum cele din județele Călărași, Satu Mare, Sălaj, Constanța, amenajări de parcuri private în resorturi de 4 și 5 stele (Panoramic Colibița, Hotel Aurelius Împăratul Romanilor, Razelm Luxury Resort, Hotel Peștera, Novum By the Sea, Bucovina Residence & SPA, Alpina Resort) sau amenajări pentru dezvoltatori imobiliari importanți din toată țara.
Interviul a fost publicat în Revista Ghidul Primăriilor, Ediția Specială, Toamna 2022, prima și singura revistă din România în format print și online destinată exclusiv autorităților locale.
Pentru a vizualiza online revista, click aici:
https://bit.ly/3SxM2Un
Pentru a comanda gratuit revista în format print, click aici:
https://bit.ly/3ArVIdQ