Filtru căutare: Bistrita-Nasaud

OCOLUL SILVIC CORMAIA ANIES RA

Adresa
Str. Izvoarele, nr. 2
Despre OCOLUL SILVIC CORMAIA ANIES RA
Prezentare generală
Prin HCL nr. 12/2009 Ocolul Silvic Cormaia-Anieş a primit statut de regia autonoma cu denumirea "Ocolul Silvic Cormai-Anieş RA", fiind autorizat pentru functionare cu Autorizația nr.72/2009 pe suprafață de 7235,3 ha și având ca obiectiv de bază gestionarea durabilă în regim silvic a suprafețelor de padure ale orașului Sîngeorz- Băi.
Sub aspect stațional fondul forestier al Ocolului Silvic Cormaia-Anieș RA face parte din clasa stațiunilor forestiere montane și premontane, peste 70% din suprafața fiind stațiuni din etajul molidișurilor, iar restul fiind constituite din amestecuri de fag și rășinoase și din făgete pure.
Principalele activități ale ocolului
Ocolul Silvic "Cormaia-Anieș RA" funcționează cu un numar de 7 specialiști în centrala ocolului:
responsabil fond forestier: ing. BOTA COSTEL DANIEL
responsabil paza, protecția muncii și depozit: ing. HOZA FILIP
economist resurse umane: ec. BOTA LAURA ALINA
si 2 brigăzi silvice conduse de 2 ingineri silvici cu 7 pădurari.
Protecția pădurilor, cultura și refacerea pădurilor, ing. TOMI TUDOR.
Ocolul Silvic "Cormaia-Anieș RA" administrează și Serele încalzite ale Orașului Sîngeorz-Băi în suprafață de 500 mp, unde se cultivă material forestier pentru repicat și floricol.
Activitatea de fond forestier
Volumul anual de masă lemnoasă destinată exploatării este de circa 18.495 mc și necesită lucrări de evaluare și punere în valoare. De asemenea se execută anual lucrări de îngrijire a arboretelor tinere: degajări, curățări, rărituri și elagaj, precum și lucrări de ajutorarea regenerării naturale .
<p style=""text-align:" justify;"="">Prin aplicarea tratamentelor care promoveaza regenerarea naturală: tăieri principale, tăieturi de conservare dar și a tăierilor de produse secundare - se valorifică în faza pe picior prin licitații publice o cantitate de 18.495 mc din speciile: molid, brad, fag, diverse tari (paltin, frasin) și diverse moi (salcie). Lemnul provenit din tăieri de igienă și produse accidentale se valorifică în faza fasonat la cioată, platforma primară și depozit circa 3000 mc la populația din zonă, circa 2400 mc la încălzirea obiectivelor sociale: primării, școli, grădinițe, etc., iar diferența de masă lemnoasă se valorifica prin licitații/ negocieri către agenții economici.